Așa că ai ajuns la obiectivul tău. Și acum?
Căderea după o realizare este normală. Iată cum să o valorifici.
Credit...Gabriel Alcala
De către Talya Minsberg
1 februarie 2025
La DIAKADI Fitness, o sală de sport din San Francisco, există un “perete al rezultatelor” acoperit cu plăci care comentează realizările clienților. După mai bine de două decenii, Billy Polson, un fondator și coproprietar al sălii, a văzut cum diverse repere au ajuns pe perete, de la recorduri personale în curse până la cele mai bune performanțe din viață în sala de greutăți. O femeie a adăugat chiar o placă după ce a reușit să cânte la pian timp de 30 de minute fără dureri de spate.
Pentru mulți oameni care pun o placă pe perete, a spus domnul Polson, sentimentul de împlinire este urmat de o întrebare arzătoare: Ce urmează acum?
Stabilirea obiectivelor este parte din modul în care demarcăm timpul, a spus Dr. Katy Milkman, un om de știință comportamental la Universitatea din Pennsylvania și autoarea cărții How to Change.
Similar cu o absolvire, îndeplinirea unui obiectiv este o modalitate de a marca sfârșitul unui capitol particular din viață, a spus Dr. Milkman. Așa că este natural, după aceea, să te întrebi ce urmează.
Cum să abordezi incertitudinea care poate urma
Dacă tocmai ai bifat un obiectiv, iată cum recomandă experții să abordezi incertitudinea care poate urma:
Nu te teme de căderea emoțională
Este normal să te simți puțin pierdut după ce ai atins un obiectiv, mai ales unul la care ai lucrat mult timp, a spus Dr. Emily Balcetis, profesor asociat de psihologie la Universitatea din New York. ```