Nașterea naturală – video

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cine nu este curios să vadă măcar o dată cum decurge nașterea naturală – video? Ei bine, nașterea normală este un eveniment extrem de emoționant pentru întreaga familie, întărește relația de cuplu și reușește să împlinească mama din toate punctele de vedere.

Astăzi, așa după cum arată un studiu realizat de Channel Mum, tot mai multe familii filmează momentul nașterii naturale. Din ce în ce sunt mai mulți cei care participă la nașterea naturală, astfel studiul arată că în cadrul acestui eveniment există peste 8 persoane participante. Și în cele din urmă se realizează un video despre nașterea naturală, la care părinții se pot uita în voie după naștere și în momentele pline de melancolie.

Siobhan Freegard OBE este autoarea studiului care demonstrează că aproape toate femeile care trec prin momentul nașterii arată că le-ar plăcea să împărtășească nașterea bebelușului cu persoanele dragi, fiind un bun moment în care relațiile dintre ele să se întărească și mai mult. De asemenea, tot cele 2.000 de femei chestionate de autoarea studiului arată că mai toate sunt de acord să realizeze un video la nașterea naturală care să păstreze vii momentele venirii bebelușului pe lume.

Ca atare, la nașterea normală, atât înregistrările video, cât și participarea persoanelor dragi sunt destul de căutate, fiind o modalitate de încurajare a proaspetei mămici să treacă prin această experiență.

Nașterea naturală reprezintă un moment marcat de multă emoție pentru viața de cuplu. De aceea, dacă aveți ocazia ar fi bine să realizați un video care să reușească să vă transmită din nou emoția pe care ați simțit-o odată.

Cu toate acestea, nașterea este din ce în ce mai mult percepută ca un eveniment pur medical, fiind atent programată de către medici și de către pacientă. Indiferent cum, nașterea naturală este astăzi planificată până la cele mai mici detalii. Chiar și așa, există cupluri care cred încă în puterea naturii de a aduce pe lume un bebeluș, fiind de părere că nu ar trebui să se intervină medicamentos, fiind necesare mai degrabă exerciții de control ale respirației, dar și anumite tehnici de cunoaștere a reacțiilor propriului organism. Nu este nevoie, în cazul lor, nici măcar de administrarea unei anestezii epidurale, mama putând înfrunta mult mai ușor durerea.

Acest video despre nașterea naturală reușește să demonstreze că nașterea nu este un eveniment pe care să nu îl poți depăși. În același timp, prin video, se poate vedea că atât mama, cât și bebelușul sunt nevoiți să parcurgă anumite etape grele ale nașterii naturale, însă cu ajutorul nașterii mama se va simți împlinită din toate punctele de vedere. Este perioada în care cei doi, mama și bebelușul, se întâlnesc pentru prima dată, iar instinctul matern începe să capete niște puteri de-a dreptul miraculoase.

Printr-un video despre nașterea naturală orice femeie însărcinată ar putea observa mai multe despre acest moment atât de așteptat, însă care provoacă numeroase necunoscute. Va afla cât de intensă va fi durerea, cum anume reușește să depășească momentele importante ale nașterii, cum va decurge nașterea, etapă cu etapă, dar și prin ce va trece imediat după nașterea normală.

Nașterea naturală și simptomele sale!

Nașterea naturală nu înseamnă doar expulzia propriu-zisă, ea începe din travaliu sau chiar puțin mai înainte de declanșarea acestui episod. Se termină după expulzia placentei, un moment în care chinurile facerii se termină. Toate aceste lucruri pot fi văzute în video realizat la naștere.

La naștere ai nevoie să cunoști cu exactitate fiecare etapă, așa că încă din travaliu va trebui să știi ceea ce urmează. Iar organismul nu ezită să ți le ofere, odată cu coborârea copilului în pântecul mamei sale vei primi semn după semn, fapt care demonstrează că travaliul este pe cale să înceapă. Pierderea dopului gelatinos, numărul mai mare și mai intens al contracțiilor, ba chiar și ruperea apei sunt semne clare că ar trebui să te prezinți la maternitate, pentru a fi evaluată de medicul specialist obstretician.

Copilul coboară ușor în pântecul mamei, cu cel puțin două săptămâni mai înainte de a se apropia nașterea. În video despre nașterea naturală nu veți putea remarca exact care sunt semnele de la debutul travaliului, acest video surprinzând cât mai exact momentul expulziei bebelușului.

Cu toate acestea, ar trebui să cunoști că odată cu coborârea copilului, mama va respira mult mai ușor, dar va avea nevoi mai mari de a ajunge mai des la toaletă, semn că vezica urinară va fi supusă unei presiuni continue de către capul copilului. În același timp, mama va simți o presiune mare la nivelul pelvisului, fiind destul de greu de acum înainte.

Cu cât te apropii de naștere, cu atât vei simți dureri mai mari de spate, datorate mai ales întinderii ligamentelor, dar și laxității ligamentare, mai ales dintre cele două oase pubiene.

La fel, deși ar fi necesar pentru cunoștința mamei, prin video nu pot fi surprinse stările și simptomele de dinainte de travaliu.

Tot la debut de travaliu, scurgerile devin din ce în ce mai abundente, iar uneori s-ar putea să se mai și coloreze, în roșu. Dacă roșeața devine din ce în ce mai evidentă, atunci ar fi bine să ajungeți cât mai repede la medic, întrucât s-ar putea ca bebelușul să se afle în pericol.

Tot aproape de naștere ar trebui să te aștepți la creșterea numărului contracțiilor Braxton Hicks. Acestea devin pe zi ce trece mai numeroase și mai dureroase ca intensitate.

Pierderea dopului gelatinos se întâmplă ca urmare a schimbării poziției fătului și dilatării cervixului. Dopul gelatinos este un dop de mucus care avea rolul de a sigila canalul cervical. Odată ce nașterea se apropie, mama trebuie să se aștepte ca la un moment dat dopul gelatinos să se desprindă. Acest lucru se poate întâmpla chiar și cu câteva zile înainte și nu e niciun motiv să te sperii. Ar putea avea loc chiar și în ziua nașterii, totul fiind diferit de la o gravidă la alta.

Ruperea apei nu poate fi nici ea surprinsă de video, producându-se mai înainte de declanșarea travaliului. Pot exista și cazuri în care ruperea apei să se producă chiar în momentul nașterii, iar acest lucru ar putea fi remarcat prin video realizat la nașterea naturală.

Atunci când apa se rupe, mama va simți o cantitate mare de lichid, asemenea senzației de urinare. Dacă ruperea apei se produce mai înainte de a fi la maternitate, ar fi indicat să anunțați medicul sau chiar să vă prezentați de urgență la maternitate – cu siguranță nu mai este mult până ce veți face cunoștință cu bebelușul.

Video despre nașterea naturală!

Nu trebuie să fii surprinsă că nașterea se apropie, mai ales dacă ai trecut deja prin toate aceste simptome.

Odată întâmplate toate aceste lucruri ai putea să mergi cât mai repede la maternitate, să te afli sub supravegherea medicului tău. Și tot acum ai putea stabili tot ceea ce trebuie să faci pentru realizarea unui video despre nașterea naturală sau despre participarea persoanelor dragi alături de tine la naștere.

Acest video pe care l-am prezentat mai sus despre nașterea naturală evidențiază cât de intense sunt durerile din timpul nașterii, dar și cum anume se produce expulzia bebelușului.

În plus, ar trebui să cunoști că la maternitate, mai mult ca sigur vei trece prin mai multe faze.

Travaliul înseamnă parcurgerea etapei dilatației, etapei expulziei și mai ales eliminarea placentei. Abia atunci când placenta este eliminată, nașterea se consideră încheiată.

Dilatația cervixului este o etapă foarte importantă pentru ca expulzia să se poată produce. Fără o dilatație de 8-10 centimetri bebelușul nu se va putea naște, astfel că pentru a ajunge la acest nivel de dilatație mama va trebui să aștepte circa 12-14 ore. Și în acest caz situația poate fi diferită de la caz la caz.

Odată ce se produce dilatația, bebelușul coboară încet prin pântecul mamei și astfel va urma etapa expulziei bebelușului. Capul micuțului va pătrunde prin orificiul de naștere, iar mai apoi corpul se va strecura mai ușor. Aceasta este una dintre etapele cele mai dificile pentru mama, putând fi nevoie uneori de realizarea unei epiziotomii, o incizie realizată de medic, ce presupune tăierea mușchilor pelvieni, astfel încât să se evite rupturile provocate de o naștere prea grea. Capul bebelușului este cea mai mare parte a corpului său, astfel că dacă el va reuși să treacă prin orificiul de naștere, corpul său se va strecura mult mai ușor, fiind nevoie doar de una-două contracții pentru ca micuțul să iasă afară.

După ce bebelușul a fost născut, așa după cum veți observa și în video, va face cunoștință pentru câteva secunde cu mama sa, fiindu-i pus la piept, dar nu înainte de a fi evaluat de către medici, în vederea acordării scorului Apgar.

Și dacă în video despre nașterea naturală veți remarca că pentru bebeluș ceea ce a fost greu a trecut, pentru mamă, nașterea normală continuă – urmează eliminarea placentei, o altă etapă destul de complicată, dar mult mai ușoară decât expulzia.

Eliminarea placentei presupune în continuare contracții ușor dureroase și numeroase, astfel încât uterul să o poată desprinde mai ușor. Expulzia placentei nu este foarte dureroasă, dar poate dura chiar și 1-2 ore după naștere.

Atunci când placenta este eliminată, nașterea naturală se consideră încheiată. Mama și bebelușul vor avea mult timp de aici încolo să petreacă cele mai frumoase momente împreună.

Dacă gravidei i-a fost realizată epiziotomie, medicii vor trece la suturarea plăgii, o procedură ce implică realizare unei anestezii locale, de circa 30 de minute.

Acest video despre nașterea naturală este mai mult decât explicit, oferindu-vă cele mai utile informații.

Sursa: youtube.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *