Naștere naturală în direct

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fiecare femeie însărcinată este curioasă să vadă cum se desfășoară o naștere naturală în direct. Urmărirea fiecărei etape a nașterii este o curiozitate a oricărei femei însărcinate, reușind astfel să învingă teama și să aștepte cu nerăbdare venirea pe lume a bebelușului.

O naștere naturală în direct, precum este aceasta, reușește să descifreze misterul oricărei femei însărcinate, astfel că nu este de mirare că un astfel de filmuleț va trebui urmărit cu mare atenție de către cei doi părinți.

Nașterea naturală este unică în felul său, iar fiecare etapă diferă de la caz la caz, de la femeie la femei. Ca atare, ar trebui ca odată cu trecerea timpului, în sarcină, să vă informați cât mai corect asupra a ceea ce urmează și astfel să reușiți să înfrângeți orice teamă sau frică de naștere sau de travaliu.

Indiferent cum, atât travaliul, cât și expulzia sunt diferite de la caz și depind de fiecare femeie și de modul în care reușește să își cunoască organismul. Acest film care descrie această naștere naturală în direct reușește să descrie o experiență cât mai pozitivă, astfel că va reuși să lămurească bine fiecare femeie asupra etapelor pe care va trebui să le parcurgă în timpul nașterii naturale. Mai jos veți regăsi informații asupra etapelor pe care va trebui să le urmați în timpul nașterii naturale.

Cu toate că nașterea este un eveniment iminent, nu trebuie să excludem faptul că la fel ca orice alt lucru, acesta trebuie planificat cu mare atenție de către părinți. Ca atare, va fi nevoie să stabiliți un plan de naștere, pe care va trebui să încercați să îl și respectați cât mai bine cu putință, așa încât totul să treacă cât mai ușor posibil.

Stabilirea planului de naștere este un lucru normal, mai ales atunci când perioada celor nouă luni de viață intrauterină este pe sfârșite. De aceea, cu cât se apropie mai mult data nașterii cu atât mama va fi mai preocupată cu privire la stabilirea tuturor detaliilor referitoare la modul de desfășurare al nașterii. De aceea, vor avea loc discuții interminabile cu medicul specialist cu privire la modul în care gravida ar trebui să se pregătească, astfel încât nașterea să nu o mai ia pe nepregătite. În același timp, cei doi parteneri, dar în mod deosebit mama, vor participa la cursuri Lamaze, vor reuși să cunoască care sunt exercițiile de respirație pe care trebuie să le realizeze astfel încât nașterea să poată fi parcursă cât mai ușor. În același timp, tot în cadrul planului de naștere, femeia va trebui să își facă bagajul de maternitate și să stabilească dacă va dori sau nu ca cineva apropiat să participe la naștere. Și de această dată este nevoie de discuții cu personalul medical.

Acest film care descrie nașterea naturală în direct reușește să evidențieze atent cât de mare sunt durerile și stările pe care le parcurge orice gravidă. Durerea la naștere este una destul de puternică, dar nu putem nega că sunt anumite persoane care nu simt aproape deloc durerile facerii. Și acest lucru pentru că își cunosc destul de bine organismul și știu cum anume să se comporte, astfel încât durerile să se diminueze. De asemenea, femeile care recurg la nașterea naturală, fără a le fi administrate niciun fel de medicamente de reducere a durerii vor fi ghidate de către medici sau de către moașă pentru ca durerile să fie cât mai mici și să poată fi suportate, iar nașterea să se desfășoare cu bine.

Veți simți nevoia să împingeți și veți avea o senzație de presiune destul de puternică. Cu toate acestea, cu cât bebelușul va coborî prin pântecul mamei sale, cu atât starea de presiune va fi mai mică. Însă, durerile vor persista, ba chiar mai mult decât atât femeia va simți nevoia să aibă scaun.

Capul bebelușului va pătrunde prin vagin, iar pielea și mușchii pelvieni se vor întinde la maxim. Mama va avea o senzație de arsură, uneori de nesuportat, fiind momentul în care țesuturile nu se mai pot întinde mai mult. Este vorba despre „inelul de foc”, așa după cum medicii intitulează acest moment. O astfel de expresie se referă la mușchii care înconjoară cu mare presiune capul copilului. În această etapă destul de dificilă pentru gravidă, medicul obstretician va decide dacă va realiza sau nu epiziotomie. Cu ajutorul acestei proceduri, mama va fi ferită de eventualele rupturi ale mușchilor pelvieni, recuperarea în această situație fiind mult mai grea.

În cazul în care nașterea naturală se desfășoară cu ajutorul unei anestezii, mama aproape că nu va simți mai deloc nici durerea și nici presiunea mușchilor pelvieni. Cu cât doza de anestezic este mai mică, cu atât intensitatea durerilor va fi resimțită mai mult de către mamă. Indiferent cum, această decizie aparține mamei, fiind cea în măsură să cunoască dacă poate sau nu să suporte durerile în continuare.

În timpul acestui film care descrie nașterea naturală în direct nu vom observa foarte bine ce anume se petrece cu organele interne ale femeii.

Cervixul este partea cea mai de jos a uterului, care are o deschidere în vagin. Colul reprezintă un canal, de circa 4 centimetri lungime, care leagă uterul de vagin. Dacă aceste două organe aveau în sarcină un rol esențial, de protejare a acesteia, în timpul nașterii naturale, atât colul, cât și cervixul ajută la expulzia bebelușului. Mai exact, cervixul începe să se subțieze, iar țesutul cervical începe să se înmoaie.

Spre finalul perioadei travaliului, mai înainte de expulzie, colul va începe să se dilate și astfel va ajunge la o dilatație de circa 10 centimetri, astfel încât capul bebelușului să se poată strecura mai ușor prin acest orificiu de naștere.

Și vaginul trebuie să permită pătrunderea capului copilului, astfel că va fi nevoie de o dilatație de circa 10 centimetri. Deși vaginul este flexibil, mai mult ca sigur o naștere rapidă și grea ar putea provoca rupturi greu de recuperat după naștere, ce au nevoie de multă atenție ulterioară.

De obicei, prima naștere naturală necesită realizarea unei epiziotomii, astfel încât să se evite rupturile vaginale, leziuni care se vor vindeca destul de greu. Cu ajutorul epiziotomiei, plaga și cicatricea provocată asistat de către medic vor fi mai ușor de recuperat, vindecându-se mai repede decât v-ați imagina. Și nici durerea nu este foarte profundă, mai ales dacă mama optează pentru anestezie epidurală, atunci nu va simți aproape nimic.

Cum decurge nașterea naturală în direct?

Vorbim despre naștere naturală, iar atunci când ne gândim la acest lucru mai mult ca sigur avem în vedere doar momentul expulziei. Într-adevăr, așa este. Filmul care descrie nașterea naturală în direct reușește să arate exact cum este parcursă expulzia bebelușului.

Pe măsură ce se produce dilatația de 10 centimetri, mama va dori să împingă. Cu ajutorul acestor împingeri, capul bebelușului va ajunge în canalul vaginal și astfel va reuși să iasă. De această dată medicii s-ar putea să vă comunice să nu mai împingeți. Ei au nevoie de câteva secunde pentru a aspira lichidul amniotic din năsucul copilului. Ulterior, vor reuși să alinieze capul bebelușului cu corpul său. Medicii vă vor comunica să împingeți din nou, lucru pe care va trebui să îl faceți. Nu contestăm că odată ajunsă în această etapă, mama va scăpa de presiune, iar durerile nu vor mai fi la fel de mari. Corpul bebelușului se va strecura ușor prin canalul de naștere, pesemne capul său este cel mai mare și greu de pătruns prin orificiul de naștere. Vă veți simți de-a dreptul doborâtă, dar în același timp veți fi cuprinsă de multă dragoste și de nerăbdarea de a vă purta bebelușul în brațe.

Iar nașterea nu s-a terminat de tot, mai urmează ultima etapă – cea a expulziei placentei. De regulă, expulzia placentei se produce fie imediat după naștere, fie ar putea fi posibil să mai întârzie, circa o jumătate de oră – o oră. Moașa vă va masa în continuare, astfel încât să stimuleze contracțiile uterului și astfel placenta să poată fi expulzată. Nu este de mirare că numărul contracțiilor va fi aproape la fel de numeros și vor deveni în continuare destul de intense. Va fi nevoie să împingeți în continuare, însă nu trebuie să vă temeți. Durerile nu vor fi la fel de mari ca în momentul expulziei bebelușului. Odată cu eliminarea placentei, veți simți o presiune, însă nu este o etapă atât de dureroasă.

Odată eliminată, placenta va fi verificată de către medic, astfel încât acesta să se asigure că a ieșit toată și că nu a rămas niciun rest. Unele părți ale placentei ar putea rămâne lipite în continuare de pereții uterului, provocând complicații grave, ce au nevoie de intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea acestora.

Modul în care se desfășoară această naștere naturală în direct depinde de la caz la caz. Unele nașteri ar putea fi mai grele, altele mai ușoare și de aceea nu trebuie să considerați că nu veți putea duce la bun sfârșit această etapă. Nașterea este un eveniment dureros, dar este frumoasă – este momentul în care vă veți întâlni pentru prima dată cu bebelușul ce s-a aflat în pântec vreme de 9 luni și pe care abia îl așteptați să îl cunoașteți.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *