Naștere în apă – preț

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fiecare mămică este curioasă să afle care este prețul nașterii în apă, mai exact cam cât anume ar trebui să plătească pentru siguranță, naștere fără probleme, dar și pentru condiții de cea mai bună calitate.

Nasterea-in-apa

Un preț pentru nașterea în apă atestă atât servicii de cea mai bună calitate, cât și maxime servicii de confort. O naștere în apă este de obicei, cel puțin la noi în țară, contra cost, aceasta nefiind o modalitate de naștere introdusă încă în cadrul maternităților de stat. De aceea, dacă alegi să naști într-o maternitate privată va trebui să ai în vedere totul, de la preț și până la funcționalitatea serviciilor, astfel încât prețul pe care îl plătești să merite pe deplin investiția.

Fiecare dintre noi ne dorim ca bebelușul nostru să vină pe lume în cel mai primitor mediu posibil și de aceea, cele mai multe gravide tind să plătească prețul cerut de maternitate pentru nașterea în apă, acel tip de naștere care este cea mai puțin dureroasă și în care travaliul durează foarte puțin timp.

Un preț corect pentru nașterea în apă descrie gradul de confort din maternitate, de la mediul primitor în care gravida alege să nască și până la expertiza cadrelor medicale ori aparatura medicală de cea mai înaltă performanță. Ca atare, un preț corect plătit trebuie să reflecte toate aceste lucruri și nu este de mirare că indiferent de suma scoasă din buzunar, cele mai multe mămici sunt fericite de alegerea făcută.

De obicei, nașterea în apă este posibilă în cadrul maternităților private din România, iar suma pe care o gravidă va trebui să o aloce nașterii depinde destul de mult de pachetul de naștere ales, de recoltarea celulelor stem, dar și de consultațiile de dinainte de naștere. În plus, ar trebui avut în vedere și numărul de zile petrecut în spital și rezerva aleasă de către mamă. Toate aceste lucruri ar putea conduce la un preț plătit pentru o naștere în apă de la 3000 lei și uneori până la 12.000 lei.

Cele mai multe maternități optează pentru pachetul de naștere în apă. În prețul plătit o gravidă beneficiază atât de ședințe de masaj, dar și consultație la domiciliu imediat după externare, atât pentru ea, cât și pentru bebeluș.

Rezervele unei maternități private sunt extrem de elegante și mai ales foarte confortabile, fiind dotate cu unul, cel mult două paturi, în funcție de alegerea pacientei. De asemenea, există spitale din România care dispun de apartamente de lux, ce cuprind atât rezerva de spital, cât și living, acolo unde poate să locuiască partenerul sau un alt membru drag al familiei. Toate rezervele maternității dispun de aer condiționat. Internet, televizor, grup sanitar propriu, sisteme de iluminat inteligente.

În cazul în care alegeți nașterea în apă și la prețul pe care va trebui să îl plătiți nu trebuie exclus că trebuie să priviți atent asupra alegerii maternității. Unele servicii medicale de acest tip sunt dotate atât de bine încât cele mai multe oferă pe lângă condițiile ridicate de confort și multă atenție atât pentru mamă, cât și pentru însoțitor. De asemenea, mama va beneficia de un regim de masă dietetic, în funcție de tipul nașterii ales, dar și de ședințe de masaj. Cel ce însoțește proaspăta mămică și este internat în rezervă cu mama beneficiază de 3 mese pe zi.

Atunci când ne gândim la prețul nașterii în apă ne ducem cu gândul la cele mai cunoscute astfel de maternități. Regina Maria are prețuri cuprinse între 3900 și 12000 lei, în funcție de tipul de naștere ales. Această maternitate dispune de mai multe săli de naștere, dar și de o sală dedicată nașterii în apă. Aceasta dispune de multe rezerve, dar și de rezerve de pediatrie. În același timp, maternitatea beneficiază și de rezerve VIP.

Indiferent ce ofertă ai alege, maternitățile private din țara noastră au în vedere acordarea celor mai bune condiții de siguranță și confort, astfel încât prețul plătit pentru nașterea în apă să merite din plin investiția. Atunci când travaliul este mai scurt, durerile sunt și ele mai ușor de parcurs și ca atare, chiar dacă prețul plătit de către gravidă este unul mai ridicat, acest lucru merită tot efortul. Medicii și cadrele medicale ale maternității sunt tot timpul alături de gravidă, sfătuind-o cum anume să parcurgă fiecare etapă, cum să împingă și mai ales cum să respire pentru ca nașterea să poată fi mai ușoară.

De obicei, prețul pe care îl plătiți pentru nașterea în apă include și spitalizarea gravidei pentru trei nopți de cazare, aici fiind inclusă rezerva în care se află internată, consumabile, medicamente atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș, dar și toate investigațiile necesare atât înainte de naștere, cât și imediat după naștere.

Atunci când ne gândim la confort, categoric avem în vedere servicii de cea mai bună calitate. Proaspăta mămică este internată într-o rezervă proprie, ce este dotată cu frigider și televizor propriu, dar și cu baie proprie și sistem de climatizare. Patul se poate regla astfel încât mama să aibă parte de cât mai mult confort. Unele maternități pun la dispoziția mamei prosoape, halat, dar și obiecte de igienă. Tot la fel de des întâlnită este și prezența telefonului mobil, având funcția „Nurse call”, lucru extrem de util mai ales atunci când proaspăta mămică are nevoie de ajutor.

În ceea ce privește șederea nou-născuților alături de mamă, se au în vedere două direcții – fie spitalizarea acestuia în aceeași rezervă cu mama, fie internarea sa în cadrul secției de nou-născuți, aflându-se astfel sub supraveghere medicală permanentă.

Regimul de masă atunci când vorbim despre naștere în apă preț este specific fiecărei paciente. De obicei, mama beneficiază de cele trei mese principale, dar și de două gustări, toate foarte sănătoase, fiind stabilite în funcție de felul nașterii, starea pacientei și de regimul alimentar pe care aceasta îl solicită.

În plus, există posibilitatea ca mama să fie însoțită de proaspătul tătic sau de o altă persoană la fel de apropiată atât în timpul nașterii, cât și în timpul șederii acesteia în maternitate. La fel ca și pacienta, și tatăl internat în rezerva comună va beneficia de 3 mese principale pe zi și 2 gustări, în funcție de solicitările tăticului și de meniul spitalului privat. Ambii pacienți se vor simți răsfățați de mâncăruri sănătoase și foarte bine preparate.

Prețul nașterii în apă este mai scump decât cel al unei nașteri obișnuite și acest lucru se explică în primul rând prin aceea că maternitatea ar trebui să pună la dispoziția pacientei mult mai multe lucruri comparativ cu nașterea naturală clasică. De aceea, mai înainte de a te întreba care este prețul unei nașteri în apă ar trebui să te gândești la cât de costisitoare sunt toate acele aparate medicale, expertiza medicilor (încă la început la noi în țară), dar și bazinele impecabile, cu apă mereu caldă, care să ajute mama în travaliu. Toate aceste lucruri înseamnă costuri și pentru instituția la care ai ales să aduci pe lume bebelușul, așa că nu ai cum să parcurgi etapele nașterii în apă fără un anumit cost pe care va trebui să îl plătești.

De aceea, prețul nașterii în apă se apropie de suma de 5000 lei la maternitatea Pelican, și peste 2000 euro la maternitatea Regina Maria. Fiecare maternitate pune la dispoziția pacientelor anumite servicii medicale, dar și anumite criterii de confort.

Cu toate că ne dorim tot ceea ce este mai bun pentru copilul nostru, încă de la venirea acestuia pe lume, ceea ce este cel mai important atunci când alegem maternitatea este să ținem cont de expertiza medicilor, de experiența acestora în ceea ce privește nașterea naturală în apă. Un plus de valoare atunci când alegeți maternitatea constă în a urmări medicul care a supravegheat sarcina și să puteți fi acolo unde acesta ar putea asista la naștere.

Prețul pe care îl plătești pentru nașterea în apă merită orice efort, ținând cont de durata scurtă a travaliului, de chinuri mult mai mici decât cele provocate de nașterea clasică, dar și de plăcerea și bucuria de a avea alături persoanele cele mai apropiate, acestea fiind participante la naștere. Ceea ce este surprinzător este că până și tăticul, cu permisiunea medicilor, ar putea sta alături de mamă în bazinul ales pentru naștere. Astfel, cei doi părinți vor fi mai uniți ca niciodată, așteptând cea mai prețioasă comoară – bebelușul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *