Surogatul – iată imagini care îţi arată cum este naşterea bebeluşului tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Conceptul de mamă-surogat nu ne este prea cunoscut nouă, românilor. Româncele sunt femei puternice care dau naştere copiilor pe cale naturală sau prin inseminare artificială, in vitro. Dacă nu reuşesc să aibă copii prin aceste variante, româncele adoptă şi îi cresc ca fiind ai lor, oferindu-le toată dragostea şi tot sprijinul de care au nevoie copiii. În străinătate, însă, există un cu totul alt concept, acela de mamă-surogat. Cu alte cuvinte, se implantează ovulele mamei care nu poate să rămână însărcinată pe cale naturală unei alte femei, urmând ca, pe baza unui contract, copilul nou-născut să nu fie crescut de mama surogat. Un proces lung, costisitor, dar cu multe satisfacţii!

mama surogat4

Picture 1 of 12

Povestea de succes a unei femei care a acceptat că nu poate avea copii şi a apelat la o mamă-surogat

În anul 2005, Kim Overton a fost diagnosticată cu tumori la nivelul uterului, fibroame uterine care nu îi permiteau să rămână însărcinată. După această veste şoc, ea a decis să nu se dea bătută şi să îşi crească propriul copil. Doctorii au avertizat-o pe femeia în vârstă de 34 de ani că nu îşi va putea strânge niciodată la piept copilul din cauza afecţiunii de care suferea. Însă a făcut faţă cu brio înlăturării tuturor celor 11 tumori, şi a decis să nu lase acest episod urât să nu poată fi mamă. Cinci ani mai târziu, a adus pe lume primul ei copil, pe Dillon, prin operaţia de cezariană.

Posibilitatea de a face alt copil era infimă pentru Kim

Se pare că femeia îşi mai dorea încă un copil. Aceasta nu se gândea decât la ce bine se vor înţelege cei doi fraţi şi căuta mereu soluţii să mai poată rămâne însărcinată. Dar acestea întârziau să apară, şi părea totul pierdut. Medicii au fost mai vehemenţi ca prima dată, spunându-i că nu va mai putea aduce pe lume încă un copilaş. Avea nevoie de un uter, de urgenţă! Şi nu l-a găsit, în persoane verişoarei sale Ericka, în vârstă de 26 de ani, care îi cunoştea povestea şi ar fi putut să o ajute, ci în Cydnee.

Procesul sarcinii cu o mamă surogat – extrem de lent

Timp de un an şi jumătate cele două femei au trebuit să aştepte până ce toate actele s-au finalizat şi Kim putea, în sfârşit să îşi transfere cu succes embrioni ai ovulelor ei în uterul lui Cydnee. În iulie, 2015, mama surogat a rămas însărcinată şi au păstrat legătura. Atunci când Cydnee a intrat în travaliu, Kim împreună cu soţul ei i-au stat alături pentru a-l întâlni pe fiul lor nou-născut, Oliver. O poveste cu adevărat emoţionantă!

sursa foto: Leilani Rogers

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *