Reabilitarea prenatală și postpartum

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Corpurile femeilor trec prin schimbări majore în timpul și după sarcină. Cele mai multe femei suferă de dureri de spate în timpul sarcinii, pe parcursul travaliului, dar și după sarcină. Alte femei s-au confruntat pe toată perioada sarcinii cu dureri de picioare sau cu dureri la nivelul gâtului.

Pentru o sarcină cât mai ușoară, este indicat să apelați la fizioterapeut care vă poate oferi sfaturi de mare ajutor pentru ameliorarea durerilor de spate, de picioare și nu numai. Tehnicile de respirație pe care vi le poate împărtăși un fizioterapeut se vor dovedi foarte benefice.

Programele de recuperare medicală sunt recomandate femeilor după naștere pentru a ameliora o bună parte din problemele și durerile cu care se confruntă. Tot după naștere, este recomandat să discutați cu fizioterapeutul personal despre cele mai bune poziții în care puteți dormi cu bebelușul alături, despre posturile sănătoase în care puteți să îl alăptați, cum să îl țineți în brațe și cum să îl plimbați cu căruciorul pentru a nu vă agrava durerile de spate, de picioare, de mâini și pentru a nu pune în pericol echilibrul corpului.

Specialiștii în recuperare medicală sunt calificați în tratarea afecțiunilor prenatale și postpartum, prin urmare pacientele vor beneficia de programe individualizate și de o varietate de opțiuni de terapie. Pentru proaspetele mămici interesate de prețuri recuperare medicală în București, le putem spune că acestea încep de la 10 RON/ședință și pot ajunge până la 200 RON/ședința. De asemenea, de mare ajutor sunt și serviciile de recuperare medicală la domiciliu, posibile datorită echipamentelor moderne portabile care oferă aceleași rezultate calitative și la domiciliul pacientei, precum și în cadrul centrului medical.

Cele mai frecvene afecțiuni prenatale și postpartum

Există numeroase afecțiuni prenatale și postpartum cu care se pot confrunta femeile, inclusiv:

 • Sindromul de tunel carpian
 • Incontinența (atât urinară cât și rectală)
 • Dureri de picioare
 • Dureri de gât și de spate
 • Durerea în timpul travaliului și nașterii naturale
 • Sacroileita
 • Dureri de coccis

Pacientele vor avea nevoie de o evaluare amănunțită efectuată de către un specialist în recuperare medicală, care va crea, de asemenea, un plan de tratament individualizat care poate include o combinație a oricăruia dintre următoarele:

 • Stimulare electrică și biofeedback
 • Program de exerciții fizice
 • Masaj terapeutic
 • Fizioterapie
 • Instruire posturală
 • Stretching, Pilates și yoga

De asemenea, programele de recuperare medicală pot oferi o evaluare cuprinzătoare, un tratament individualizat și sprijin pentru persoanele care suferă de limfedem și/sau se află în perioada post-mastectomie.

Programele de reabilitare sunt special concepute, astfel încât pacienții să poată fi instruiți corespunzător pentru a-și putea gestiona eficient starea de sănătate în mod independent.

Programele de reabilitare pot include drenaj limfatic manual, exerciții fizice, masaj terapeutic și kinetoterapie pentru abordarea eficientă a durerii și a posturii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *