Primele șase săptămâni după naştere

„Viaţa este doar şansa de a creşte un suflet“ este definiţia pe care A. Powell Davies o dă părinţilor. Un copil este rodul iubirii dintre doi oameni. După cele nouă luni de sarcină, urmează un nou episod în viaţa cuplului: cel în care devin mamă și tată. Copilul joacă rolul important şi îi supune pe părinţi la noi provocări, însă le oferă şi cele mai mari satisfacţii.

Primele sase saptamani dupa nastereCe se întâmplă totuşi la șase săptămâni după naştere pentru bebeluş, mamă, tată şi cuplu?

6 săptămâni după naştere pentru bebeluş

La vârsta „veritabilă” de o lună şi două săptămâni, bebeluşul a cunoscut deja o dezvoltare în creştere, muşchii feţei şi gâtului i se întăresc şi devine mai activ. Bebeluşul va dormi mai puţin pe parcursul unei zile şi va fi capabil să stea treaz un timp mai îndelungat, mai ales dacă interacţionează cu cineva.

Bebeluşul poate zâmbi ca răspuns la zâmbetul părinţilor şi este mai atent când vorbeşti cu el. Este încântat de jucării, în special de cele care fac zgomot. În plus, mamei îi este recomandat să îi cânte sau să lase radioul deschis pentru ca bebeluşul să asculte o paletă variată de sunete.

Cel mai frumos lucru din această perioadă este acela că bebeluşului îi place să-i vorbeşti cât mai mult şi să fie ţinut în braţe cât mai des. Acum se creează acea legătură specială cu mama şi tata.

Acum – Ofertă la produse pentru nou născuți pe eMag.ro

CONTINUARE – 6 SĂPTĂMÂNI DUPĂ NAȘTERE PENTRU MAMĂ


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4

Ai ceva de adăugat?...

*