Organizează-te pentru marele moment!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Vei deveni mămică, iar acesta este cel mai important moment din viaţa ta. Te vor copleşi toate, emoţiile, trăirile, stările fizice, grijile, temerile şi frământările. Va fi o perioadă foarte frumoasă, însă foarte solicitantă pentru tine. Nu mai eşti doar tu, ci de acum vei avea mereu alături o minune mică, o mogâldeaţă care vine într-o lume pe care nu o cunoaşte, în care vine neprotejat, tu reprezentând pentru el, punctul de echilibru, linia de start pentru creşterea, dezvoltarea şi integrarea lui.

Îţi va fi bine, îţi va fi greu, vei plânge şi vei râde, te vei simţi copleşită şi depăşită, dar şi învingătoare, iubită şi foarte bogată.

De tine vor depide multe, astfel că este indicat să te organizezi puţin înainte de momentul naşterii, pentru a te elibera de anumite probleme şi pentru a-ţi fi totul la îndemână atunci când vei veni acasă cu cel mic.

Ce ar trebui să pregăteşti pentru prima perioadă cu nou-născutul

Va trebui să-ţi  faci  o listă foarte exactă cu ceea ce ai nevoie pentru bebeluş. Te pot ajuta cu sfaturi prietenele care deja au copii. Prosopele, hăinuţe, produse  cosmetice, scutece, pătuţ, cărucior, scaun de masă, păturele, jucării, biberoane, suzete, sterilizatoare, comprese sterile, fiole de ser fiziologic, pompiţe de nas,  foarte multe lucruşoare care îţi vor fi necesare. Le vei procura din magazinele special destinate, care oferă variante nenumărate, apelând tot la sfatul celor deja familiarizaţi.

Este foarte important să procuri produse de calitate, din materiale bune şi sigure. Informându-te şi testând piaţa, vei  descoperi care sunt cele mai bune şi sigure produse destinate bebeluşilor.

Evident, copilăria înseamnă joacă şi jucării, însă ar trebui să  înfrânezi  puţin tendinţa de a le cumpăra, deoarece  camera copilului va deveni un depozit de zornăitoare, chiţăitoare şi carusele, păpuşele şi ursuleţi, asta chiar înainte ca micuţul să crească şi să poată manifesta interes pentru ele.

Tot ceea ce vei cumpăra, vei spăla şi steriliza, depozitând  ordonat în dulăpioarele destinate celui mic. Te poţi folosi de diverse recipiente mici şi medii, în care să le sortezi în funcţie de funcţile acestora. Îţi va fi mai uşor să ai o ordine şi o catalogare a tuturor lucrurilor. Ambalaje biodegradabile îţi oferă o gamă extinsă de produse care te pot ajuta să organizezi toate lucruşoarele.

Ce ar trebui să faci pentru tine

Ca  viitoare mamă ştii cât de importantă este hotărârea de a recolta celule stem, în vederea stocării unui depozit. Te vei informa şi vei hotărî la ce bancă de celule stem vei apela pentru recoltare. Îţi vei rezolva toate problemele profesionale şi de altă natură, de care nu vei mai avea timp după naştere.

Vei căuta din timp un medic pediatru care va prelua copilul după ce veţi ajunge acasă. Vei stabili la cine vei apela să te ajute în caz de nevoie.

Referitor strict la viitorul statul de mămică, odată cu produsele pentru copil, vei achiziţiona şi pentru tine hăinuţe pentru alăptat, pompiţe şi comprese de sân, tampoane, unguente, creme şi tot ce consideri tu că vei avea nevoie.

Ca şi în cazul lucruşoarelor pentru bebeluş, totul va fi depozitat sigur în dulapul tău. Tot pentru o bună organizare, ar fi indicat să le pui repartizat şi ordonat, în recipinte practice, uşor de manevrat. Ambalaje biodegradabile oferă o gamă extinsă de variante la care poţi apela pentru a le adapta organizării dulapului tău de viitoare mămică.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *