Lucruri pe care trebuie să le cumperi înainte de a naște. Ghid util pentru viitoarele mămici

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când afli că ești însărcinată, trăiești senzații unice, îți vine să râzi, să plângi, să te bucuri, să strigi. De acest momentul magic îți vei aduce aminte toată viața, plină de emoție, de parcă abia ai văzut cele două liniuțe roz de pe testul de sarcină.

Lucruri pe care trebuie să le cumperi înainte de a naște. Ghid util pentru viitoarele mămici

Din clipa în care știi că porți în tine o nouă ființă, pe care deja o iubești, deși este doar un ghemotoc de celule, din acel moment, viața ta se schimbă complet. Ești nerăbdătoare să îți cunoști bebelușul, dar, în același timp, te temi de momentul nașterii, ești deja neliniștită de viitorul pe care îl va avea copilașul tau fragil.

Însă, până când îl vei aduce pe cel mic acasă, este indicat să faci o serie de pregătiri, care te vor ajuta atât pe tine, cât și pe bebeluș.

Lucruri de care vei avea nevoie când se naște copilul

Hăinuțe de bumbac pentru bebeluș. Chiar dacă familia te va sfătui să nu cumperi haine pentru copil înainte de a naște, este de preferat să renunți la aceste superstiții și să achiziționezi din timp tot ce ai nevoie. În plus, hainele vor trebui spălate, uscate și călcate, iar acest lucru va fi imposibil când abia te vei întoarce de la maternitate. Fă-ți curaj din timp, roagă o prietenă să te însoțească și ieși la cumpărături. Te vei relaxa și vei cumpăra tot ce îți dorești pentru cel mic.

Scutece din bumbac. Deși par că nu mai sunt în trendurile modei, scutecele de bumbac vor fi extrem de folositoare, mai ales în primele luni de viață ale bebelușului. Le poți așeza pe pat atunci când vrei să îl schimbi, le poți folosi ca prosoape atunci când ai rămas fără sau le poți pune pe umărul tău atunci când îți plimbi bebelușul.

Jucării pentru bebeluși. În magazinul online mami.md vei găsi o plajă amplă de jucării și alte produse care te pot ajuta în primele luni de viață ale bevelușului tău. Acestea te vor ajuta atunci când vei dori să îi distragi atenția, îl vor ajuta să se aoprească din plans, iar după câteva săptămâni chiar le va apuca cu mânuțele și le va studia culorile și forma.

Cărți pentru a-i citi bebelușului vei găsi tot în magazinul online mami.md, alături de nenumărate alte jocuri pentru copii de orice vârstă. Chiar dacă rudele își vor spune că este mult prea devreme să te apuci să îi citești copilului, această activitate îl va liniști și chiar adormi, pentru că vocea ta îi este familiar încă din perioada când locuia în burtica ta.

Lucruri care îți vor fi utile și ție

Creme emoliente pentru tine și bebeluș. După ce vei naște, anumite zone ale corpului tău se vor transforma, iar unele vor avea de suferit. Pentru a reduce durerea și a împiedica formarea ragadelor, ai nevoie de multă cremă emolientă și de îngrijire adecvată. Și bebelușul tău va avea nevoie de creme, zona scutecului fiind cea mai predispusă la iritații.

O lampă de veghe va fi exrem de utilă, mai ales în primele săptămâni ale bebelușului, atunci când te va trezi foarte des noaptea și vei avea nevoie să vezi ce face, să îi schimbi scutecul fără să aprinzi o lumina puternică care nu îl va ajuta să adoarmă după.

Bedadină, alcool sanitar, pudră cu antibiotic. Toate acestea îți vor fi de folos în feluri în care nici nu ți-ai putut imagina până acumBetadină, alcool sanitar, pudră cu antibiotic. Toate acestea îți vor fi de folos în feluri în care nici nu ți-ai putut imagina până acum.

Astfel că, data viitoare când pleci la shopping, pune pe listă și lucrurile de care vei avea nevoie după ce vei naște, lucruri pe care îți vei dori să le alegi tu, nu soțul, mama, soacra sau prietena ta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *