Infecţiile după naşterea copilului sunt tot mai frecvente. Iată de ce!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

La fel ca acum câţiva zeci de ani, femeile pot muri după naştere din cauza unor infecţii. Acestea sunt din ce în ce mai frecvente şi pot cauza foarte multe neplăceri, vizite la doctor, internări, şi chiar aplicarea unor măsuri drastice precum operaţia sau tratamentele agresive. Infecţiile care apar după naştere, indiferent că este pe cale naturală sau prin cezariană, pot provoca îmbolnăvirea cu hepatita A, E, hemorahie, septicemie sau TBC. Să încercăm să descoperim cauzele acestor infecţii din ce în ce mai frecvente şi cum pot fi prevenite.

infectii dupa nastere

Picture 1 of 2

De ce sunt femeile lăuze mai predispuse infecţiilor?

Sarcina este o perioadă foarte frumoasă din viaţa unei femei, dar şi dificilă. Naşterea presupune un efort imens din partea trupului firav al unei femei, implicând pierderea unei cantităţi mari de sânge, extenuare fizică şi psihică, dureri. În cele şase săptămâni de lăuzie, mămica îşi va reveni după naşterea naturală, dar corpul ei va fi într-o continuă transformare, de vreme ce va alăpta şi nu va avea menstruaţie, schimbări hormonale normale. Imunitatea femeii lăuze este foarte scăzută, de aceea ea este mult mai predispusă infecţiilor. Pot apărea infecţii ale uterului, ale vaginului, ale epiziotomiei, infecţii urinale, pelviene, sau ale cezarienei. De asemenea, poate apărea mastita, o infecţie a sânului, dar şi o răceală puternică, infecţii ale pielii sau ale intestinelor. Medicii ginecologi afirmă faptul că un travaliu prelungit şi foarte dureros, ruperea apei şi pierderea dopului gelatinos, precum, şi igiena precară după operaţie sunt unele din cele mai importante cauze ale apariţiei infecţiilor după naştere. Medicii şi asistentele sunt obligaţi să ţină sub observaţie stareapacientei şi să o monitorizeze în toată perioada de şedere în spital sau maternitate.

CONTINUARE – Cum pot fi evitate infecţiile de după naştere?

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *