Imaginile acestea îţi arată cât de periculos este să naşti. Iată dramele unor femei!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În ultimii ani, rata mortalităţii la mamele care dau naştere pruncilor, din cauza condiţiilor improprii, a lipsei asistenţei medicale sau a infecţiilor este din ce în ce mai ridicată. În ţările slab dezvoltate, femeile mor în timpul naşterii sau după naştere la scurt timp sau dezvoltă probleme medicale grave. Pentru o statistică mai clară, vă informăm asupra faptului că numai anul trecut, 303.000 de femei din întreaga lume au murit din cauza complicaţiilor la naştere sau în timpul sarcinii. Un număr foarte mic de cazuri s-a înregistrat în ţările mai dezvoltate.

Nastere in Africa de Sud (1)

Picture 1 of 17

În Africa de Sud, posibilitatea ca o femeie să moare în timpul sarcinii sau la naştere este de o sută de ori mai mare decât în ţările dezvoltate

Aceasta este o afirmaţie care nu mai miră pe nimeni, din păcate. Se ştie că în Africa de Sud, precum şi în ţările mici, cu un sistem sanitar rudimentar sau ineficient, mor mai multe femei din cauza complicaţiilor apărute la naştere sau în sarcină, decât într-o ţară dezvoltată precum Germania, de exemplu. Acesta este cel mai bun exemplu de diferenţiere clară între o ţară bogată şi una săracă.

Mortaliatea maternă – o problemă cu care se confruntă multe ţări

Acolo unde serviciile medicale nu sunt tocmai de înaltă clasă, cu aparatură de ultimă generaţie, în condiţii sterile şi în deplină curăţenie, mamele nu pot da naştere aşa cum se cuvine, fără să apară complicaţii pe parcurs. Sarcina nu poate fi evoluată şi monitorizată în mod corect dacă nu există personal calificat, cu experienţă, şi cu toate echipamentele şi medicamentele necesare la dispoziţie. Astfel ajung  tinerele mămici să moară din cauza unor complicaţii, la vârste fragede, fără ca nimeni să nu poată face nimic. În ţările cu o economie bună şi puternic industrializate, desigur că o naştere este asistată de un medic, o asistentă şi o moaşă, în vreme ce în ţările mai sărace, condiţiile din spitale sunt foarte grele, insalubre, iar pericolul unor infecţii este prezent la tot pasul!

Moaşele cu experienţă sunt cheia către succes în ţările dezvoltate

Moaşele şi personalul medical profesionist sunt tot ceea ce au nevoie gravidele pentru a se simţi mai în siguranţă atunci când aduc pe lume un copil. Rata  mortalităţii în rândul mamelor şi a gravidelor a scăzut cu 44 de procente între 1990 şi 2015, dar din păcate, în ţările slab dezvoltate, aceasta este destul de ridicată.

Sursa foto: National Geographic

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *