Fizioterapia Cum putem trata prin intermediul ei afecțiunile și restabili mobilitatea?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fizioterapia este un tratament pentru restabilirea, menținerea și valorificarea la maximum a mobilității și bunăstării unui pacient. Fizioterapia ajută pacientul să se reabiliteze fizic mai rapid și previne leziunile.  Fizioterapeutul te implică direct în propria ta recuperare, iar acest lucru sporește revenirea sănătății corpului tău la normalitate pe care o știai înainte de a suferi o traumă. Dacă ați suferit o traumă, aveți o leziune sau vă deranjează o durere cronică, afectându-vă modul de a funcționa zilnic, atunci fizioterapeutul este prima persoană la care ar trebui să vă gândiți.

Fizioterapia. Cum putem trata prin intermediul ei afecțiunile și restabili mobilitatea

Ce probleme pot fi rezolvate prin intermediul fizioterapiei?

Fizioterapeuții se concentrează atât pe prevenire, cât și pe reabilitare. Procedurile de fizioterapie sunt prescrise pentru a accelera recuperarea corpului după o lungă perioadă dureroasă, restabilirea proceselor normale de viață, vindecarea rănilor și restabilirea tonusului corpului. Conform informațiilor expuse de către reprezentanții Colegiului Fizioterapeuților din Ontario, prin intermediul fizioterapiei pot fi tratate următoarele afecțiuni:

 • Dureri de spate și gât, cauzate de probleme la nivelul mușchilor și scheletului.
 • Probleme la nivelul oaselor, articulațiilor, mușchilor și ligamentelor, cum ar fi artrita și efectele ulterioare ale unei amputări.
 • Probleme pulmonare, cum ar fi astmul sau alte boli inflamatoare care afectează bronhiile.
 • Dizabilități apărute drept urmare a unor probleme cardiace.
 • Pierderea mobilității din cauza apariției unor probleme la nivelul creierului sau a coloanei vertebrale, dar și a unor boli precum boala Parkinson sau scleroza multiplă.
 • Oboseala, durerea și pierderea forței musculare, apariția rigidității, de exemplu în timpul tratamentului împotriva cancerului.

Echipamentele medicale de la reo-medical.ro sunt capabile să completeze perfect cursurile de medicamente prescrise de medici cu grupul corect de proceduri. Metodele de fizioterapie sunt eficiente pentru multe boli, complexitatea acestora poate varia de la un pacient la altul. 

Care va fi efectul unor proceduri de fizioterapie selectate corect?

Cel mai mare plus al fizioterapiei este naturalețea sa. Procedurile non-medicamentoase stimulează organismul către o activitate pozitivă, datorită căreia, corpul se recuperează sau se descurcă mai bine cu simptomele cauzate de o afecțiune. Sesiunea d-voastră va fi unică, pentru că fiecare pacient se recuperează în propriul ritm și are nevoile sale speciale, Un lucru este cert, specialiștii reo-medical.ro vă vor oferi servicii și proceduri de ultimă generație din domeniul fizioterapiei și vor avea grijă ca acestea să-și atingă obiectivul stabilit inițial.

Procedurile de fizioterapie selectate corect ajută la :

 • Îmbunătățirea fluxului de sânge către părțile afectate ale corpului.
 • Accelerarea regenerării țesuturilor.
 • Eliminarea sindromului de durere ușoară.
 • Eliminarea consecințelor cauzate de răni.
 • Restabilirea funcționării sănătoase a organelor afectate și a părților corpului.
 • Normalizarea echilibrului hormonal.

Fizioterapia este importantă

Indiferent dacă sunteți supus unei intervenții chirurgicale sau nu, fizioterapia este o componentă importantă a recuperării după o traumă. Dacă aveți o vătămare sau o durere cronică, fizioterapia vă poate ajuta să abordați problemele de bază legate de durere. Aceasta nu numai că poate oferi o ameliorare a durerii, dar vă poate ajuta și să faceți corecții pentru a preveni problemele în curs.

Adesea, fizioterapia este suficientă pentru a rezolva un prejudiciu și pentru a vă readuce stilul obișnuit de viață, afirmă medicii de la Institutul de Medicină Ortopedică și Sportivă (OSMI) din SUA. Metodele de fizioterapie sunt utilizate și în pregătirea sportivilor pentru antrenament și competiții, cu scopul de a reduce riscul de accidentare, precum și ca măsură preventivă a expunerii organismului la o muncă periculoasă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *