Distracție pentru copii 0–3 luni de dimineață până seara

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Distracția cu un copil între 0 și 3 luni poate dura toată ziua. În același timp, nu este vorba de muncă intensivă cât de îndeplinirea sarcinilor legate de îngrijire, hrănire etc. Fiecare dintre aceste activități poate să îmbogățească legătura afectivă cu un fiu sau cu o fiică.

Primele conversații cu copilul 

Când bebelușul își deschide ochii dimineața, salută-l și îmbrățișează-l. Cu fiecare activitate pe care o faceți, puteți comunica: îi puteți spune ceea ce faceți, la ce vă gândiți etc. Cu cât vorbiți mai mult cu copilul, cu atât mai repede va dezvolta abilitățile de comunicare. Este logic, deci, că următorul pas vă v-a răspunde în limba sa, care de multe ori sună amuzantă pentru noi. Încercați să imitați sunetele sale din când în când și apoi reveniți la vorbitul normal.

Când vine timpul pentru hrănire, nu trebuie să fie tăcere totală. După ce ați învățat cum să alăptați bebelușul, includeți o balansare ușoară, de exemplu. Cântați o melodie sau rostiți o poezie. Acest joc va ajuta la stabilirea de relații mai strânse cu copilul. Schimbați responsabilitățile în activități făcute cu plăcere!

Gimnastica cu bebe

Copiii noștri, la fel ca adulții, au nevoie de gimnastică, doar că micuții noștri nu vor putea să facă această activitate fără ajutor. Vă sugerăm populara „bicicletă“: așezați copilul confortabil pe spate și mișcați picioarele ca și cum ar fi așezat pe o bicicletă. Efectuați toate mișcările ușor și cu atenție, amintindu-vă să nu forțați nimic. Ritmul de „pedalare“ poate fi dat, de exemplu, de o melodie preferată, pe care o ascultam în timpul altor activități comune.

Primele jucării pentru bebeluși

Timpul pentru primele jucării! Ce poate fi cel mai plăcut? La alegerea jucăriilor merită luat în considerare impactul acestora asupra simțurilor de atingere, auz și vedere. Stimularea vederii și percepției se poate face cu un carusel cu jucării montat deasupra unui pătuț (imagini cu modele, baloane în culori vii, animăluțe). Dacă adăugăm și mișcare, copilul își va îndrepta atenția asupra jucăriei. Dacă doriți să acționați asupra simțului auditiv, încercați să vorbiți în mod constant, să cântați, să zgâlțâiți sau să recitați în timpul fiecărei activități desfășurate de copil.

Dacă nu aveți idei, cumpărați o carte cu rime scurte, care poate fi repetată de mai multe ori. Puteți cumpăra, de asemenea, jucării care fac sunete atunci când sunt apăsate. Puteţi începe cu o minge sau alt obiect colorat. Există jucării care se prind de încheietura micuțului / cărucior/pătuț (https://www.nichiduta.ro/bratara-din-plus-cu-sunatoare-prietenii-din-jungla-elefant-153184) și sunt moi la atingere iar bebelușul se va bucura nespus că prin mișcare obiectul îl atinge sau scoate vreun zgomot. O altă sugestie a unei jucării care afectează simțul auzului este un instrument muzical. Amintiți-vă de siguranța copilului, deci alegeți jucăriile făcute cu atenție, moi, netede.

Să dezvoltăm simțul atingerii la un copil  

Există multe jucării care lucrează în mai multe sensuri – de exemplu, puteți alege un covoraș de joacă cu cutie muzicală (simț de atingere și de auz). Un exemplu ideal de jucărie care combină multe atracții (elemente foșnăitoare, elemente texturate, sunători, oglindă). Elementele sunt colorate, pot străluci, pot produce zgomote, iar suprafața lor este foarte diversă. Trebuie să ne asigurăm că jucăriile apar în culori, forme, dimensiuni și texturi diferite pentru ca bebelușul să aibă parte de diversitate. Jucăriile de pe arcade sunt recomandate celor mai mici dintre copii întrucât sunt montate mai jos decât în mod normal și le stimulează interacțiunea. Datorită acestui fapt, bebelușul le poate atinge fără nicio problemă.

Distracție în apă

Ne apropiem de sfârșitul zilei, care nu prea pare distractiv. Băița pentru bebeluși poate deveni nu doar o datorie zilnică, ci și un pretext pentru o distracție în familie. Fiecare activitate, cum ar fi atingerea sau mângâierea unui copil, îi dă un sentiment de securitate. Da, așa cum am menționat mai devreme, merită să vorbim tot timpul sau să cântăm copilului. Sunetele pe care le poate face apa pot fi, de asemenea, de interes pentru copil. Jocul cu copilul stimulează dezvoltarea lui. În

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *