Cum se depăşeşte depresia postpartum

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Depresia postpartum este o manifestare medicală reală şi poate fi destul de severă. Apare în primele luni după naştere şi ar putea să se extindă pe o perioadă lungă de timp dacă nu se iau măsuri.

Cum se depaseste depresia postpartum

Picture 1 of 5

Simptomele depresiei postpartum
Una din opt femei manifestă depresia după naştere. Se instalează imediat după naştere, iar punctul culminant îl atinge după o creştere continuă de 3-4 luni.
Proaspăta mămică va manifesta o dispoziţie depresivă, un plâns plâns dăunător, se va simţi fără speranţă şi perspective, va semnala un gol interior, neîmplinire şi neputinţă.
Mama nu va simţi nicio plăcere pentru nimic şi nu va mai fi atrasă de lucrurile care înainte îi aduceau bucurie.
Apetitul va scădea şi acesta, fapt ce atrage după sine o scădere bruscă în greutate.
Una dintre cele mai mari probleme generate de depresia postpartum este lipsa somnului sau somnul întrerupt, următorul pas fiind oboseala extremă şi lipsa de vitalitate.
Nu se va putea concentra pe nimic, nici măcar la exprimarea coerentă şi firească, va deveni agitată, neliniştită şi va manifesta panică. Apare teama de moarte sau, din contră, moartea este văzută ca o salvare. Starea generală a mamei nu este deloc bună. Pe lângă faptul că ea nu funcţionează normal, nu se va putea ocupa nici de copil.

CONTINUARE – Cum se depăşeşte depresia postpartum

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *