Cum să reziști atunci când ești mamă full time. Sfaturi prețioase pentru zile aglomerate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când ai un copil sau mai chiar mai mulți de vârstă preșcolară ai momente în care simți că vei mai putea face față șirului de treburi casnice care te așteaptă, cerințelor celui mic sau a problemelor de la serviciu. Însă, nimic nu este imposibil. Știai că există posibilități aproape nelimitate de a face tot cee ace îți dorești fără a provoca niciun dezastru?

Cum să reziști atunci când ești mamă full time. Sfaturi prețioase pentru zile aglomerate

Ce poți face pentru a reuși să treci mai ușor peste momentele dificile

  • Încearcă să dormi cât poți de mult! Atunci când ești odihnită, totul ți se părea mai simplu, vei găsi mai ușor soluții la orice problemă apărută.
  • Mănăncă sănătos. Specialiștii recomandă să se mănânce cât mai sănătos, alimentele naturale îți creează o stare de bine.
  • Ia totul așa cum este, nu cere prea mult de la tine. Sunt zile când totul este prfect, dar sunt zile în care pare că nimic nu mai funcționează.
  • Îngrijește-te! Deși este foarte greu să îți faci timp pentru tine, poți apela la mici trucuri rapide de frumusețe. Un ruj colorat, o bentiță pe care o adori, pot schimba radical look-ul mămicesc.
  • Ieși la aer! Atunci când poți, câteva minute în aer liber pot schimba radical ziua. Vei avea mai multă energie și te vei bucura de razele soarelui.

Educația copilului, o prioritate

Educația copilului este extrem de importantă, mai ales atunci când mama petrece atât de mult cu el. Dacă îți dorești ca cel mic să beneficieze de o educație deosibită, dar, în același timp, să poată rămâne în siguranță lângă tine, îl poți înscrie la prima grădiniță online din România. Aceasta ajută părinții să se ocupe de educația copiilor lor chiar din confortul propriei case, propunând metode de învățare moderne și eficiente. Prima grădiniță online din România își propune să completeze educația pe care părinții încearcă să le-o ofere copiilor lor încă din primii ani de viață și chiar să fie un sprijin solid pentru copiii aflați într-o continuă dezvoltare, dar și pentru mămicile full-time.

Cum te poți bucura de timp pentru tine, chiar și în zilele ce par imposibile

  • Roagă pe cineva să supravegheze copilul, măcar o oră. În momentul în care cel mic este pe mâini bune, fugi la coafor, fă o baie relaxantă, citește câteva pagini dintr-o carte, orice lucru îți face bine și știi că îți va reîncărca bateriile. După vei fi alt om!
  • Încearcă să ieși cu cel mic afară, cât de mult se poate. Pe lângă faptul că aerul curat îi face foarte bine și se va odihni, tu te vei simți mult mai veselă după o plimbare în parc.
  • Nu fi aspră cu tine! Dacă ai de făcut o mulțime de treburi casnice, fă ce consideri că este imperios necesar. Și mâine e o zi! Astăzi meriți să te bucuri de câteva ore mai libere.
  • Învață să prioritezi lucrurile. Dacă nu reușești să faci acest lucru din prima zi, încearcă și în ziua următoare. Fă liste dacă îți e mai ușor așa.
  • Zâmbește mult. S-a demonstrat știinșific că atunci când zâmbești creierul percepe zâmbetul ca pe o bucurie reală.

Indiferent că job-ul tău nu este să fii mămică full-time sau să întocmești dosare la birou, încearcă să îți organizezi task-urile astfel încât să nu te supraaglomerezi.

Încearcă, pe cât posbil, să păstrezi la vedere o agenda cu lucrurile pe care le ai de făcut punctual și încearcă să faci respectivele lucruri la timp. Astfel, vei reuși să termini tot ce aveai în plan să faci și să te bucuri chiar de câteva momente libere. Nimic nu e imposibil atunci când îți dorești cu adevărat! Şi nu uita, atât timp cât eşti mămică de pitic, totul poate devenni realitate!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *