Cum poți reaprinde romantismul după venirea pe lume a bebelușului?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru proaspeții părinți, venirea acasă cu nou-născutul și toată grija de care micuțul are nevoie sunt unele dintre cele mai speciale momente. Nimic nu se compară cu venirea acasă cu bebelușul și cu începerea acestui nou capitol. În ciuda acestor schimbări minunate, există și o serie de provocări în dezvoltarea unei noi rutine, inclusiv în găsirea unor modalități prin care puteți reaprinde romantismul și puteți să vă reconectați emoțional cu partenerul. Corpul mamei încă se vindecă în urma nașterii, ea are mai mlte responsabilități în ceea ce îl privește pe micuț, îl alăptează sau îl hrănește în mod constant, iar un program regulat de somn nici nu poate intra în discuție. Iată că momentele intime pot fi o amintire îndepărtată, mai ales că ambii parteneri sunt ocupați și obosiți. Iar dacă adăugăm la toate acestea și noile roluri ale partenerilor, trecerea la viața de părinte aduce un val de emoții.

Cum poți reaprinde romantismul după venirea pe lume a bebelusuluiIată câteva sfaturi despre cum să vă conectați emoțional cu partenerul de viață și cum  să reaprindeți pasiunea după venirea pe lume a copilului:

Fiți sinceri. Este în regulă su recunoașteți toate acele moduri în care viețile voastre s-au schimbat și toate situațiile și stările noi prin care treceți. Privind cu sinceritate situația prezentă reprezintă primul pas de a vă asigură că rămâneți conectați ca parteneri. Este necesar să vă susțineți reciproc și, de asemenea, să fiți o bază solidă pentru bebeluș.

Ascultați-vă unul pe altul și aveți răbdare. Deși ca proaspeți părinți puteți fi mai ocupați ca niciodată, este deosebit de important să vă faceți timp regulat pentru a vorbi despre cum vă simțiți, cum vă descurcați cu trecerea la viața de părinte, unde anume întâmpinați probleme, unde vă simțiți confortabil, și așa mai departe. Exprimarea sentimentelor vă ajută să înțelegeți mai bine cealaltă persoană și să aflați ce simte cum adevărat. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a descoperi cum anume puteți să vă ajutați unul pe celălalt. De exemplu, dacă vă simțiți copleșită pentru că vă treziți în fiecare noapte și vă alăptați copilul, poate că partenerul vă poate ajuta să trageți un pui de somn în timpul zilei. De asemenea, realizați că probabil veți avea amândoi momente mai anevoioase, când veți fi foarte stresați și veți spune lucruri pe care nu doriți să le spuneți. Încercați să respirați adânc și să faceți un pas înapoi pentru a analiza situația dintr-o altă perspectivă.

Ieșiți la o întâlnire de seară. Dacă este posibil, încercați să vă dați o întâlnire așa cum obișnuiați înainte de a deveni părinți. Întâlnirile romantice vă asigură că petreceți timp unul cu celălalt și vă consolidați relația. Chiar dacă nu reușiți să ieșiți în mod regulat, încercați să planificați o întâlnire din când în când și nu lăsați pasiunea și intimitatea să devină lucruri din trecut. Doar pentru că acum sunteți părinți nu înseamnă că nu trebuie să mai aveți întâlniri romantice.

Creați momente intime. Încercați să vă gândiți la tot felul de modalități creative de a ieși din casă sau, dimpotrivă, de a sta acasă și de a vă bucura unul de celălalt fără prea multe distrageri. Puteți chiar să comandați ceva și să savurați urmărind filmul preferat după ce bebelușul adoarme. Puteți sta îmbrățișați pe canapea pentru a urmări emisiunea preferată sau puteți să vă retrageți în dormitor pentru a vă răsfăța unul pe altul cu un masaj relaxant. Chiar și momentele mici de intimitate și conexiune vă vor întări relația și vă vor oferi o pauză de la ziua plină de responsabilități.

Nu în ultimul rând, încercați să vă împărțiți responsabilitățile. Majoritatea părinților se obișnuiesc cu o anumită rutină și fiecare se gândește cum să își gestioneze lista zilnică cu lucruri de făcut. Puteți să creați o mare dezordine făcând aceleași sarcini mereu, așa că încercați să faceți schimb de responsabilități. Dacă vă hrăniți copilul în mod constant, poate că partenerul îi poate oferi din când în când biberonul, astfel încât să aveți o pauză. Dacă ați făcut un duș în timp ce partenerul spăla biberoanele, încercați să schimbați, astfel încât fiecare să aibă timp individual cu copilul, în timp ce celălalt se odihnește. În plus, împărțirea responsabilităților vă va ajuta pe fiecare dintre voi să experimenteze ceea ce își asumă celălalt și vă veți aprecia mai mult unul pe celălalt. Sunteți o echipă, așa că încercați să nu țineți cont de cine ce face, deoarece vă veți consolida și mai mult legătura cucerind împreună responsabilitățile.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *