Cum poate fi ameliorată durerea persistentă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Toate tipurile de durere, inclusiv durerea ascuțită, durerea mocnită, puternică sau ușoară, de lungă sau de scurtă durată, sunt produse de creier. Indiferent dacă durerea este persistentă sau cronică, există strategii prin care poate fi gestionată.

Cum poate fi ameliorată durerea persistentă?Cum deosebim durerea acută de durerea cronică?

Dacă vă confruntați cu durere de doar câteva săptămâni sau luni, înseamnă că suferiți de durere acută. Durerea acută este frecventă în cazul leziunilor tisulare, cum ar fi o leziune a spatelui sau o entorsă a gleznei. În astfel de cazuri, veți fi încurajați să rămâneți activi și să reveniți treptat la activități normale, inclusiv munca de zi cu zi. Pe de altă parte, dacă vă confruntați cu durere de trei luni sau mai mult, înseamnă că suferiți de durere persistentă sau cronică. În cazul acestui tip de durere, afectarea țesuturilor nu este principala problemă.

La nivel global, durerea cronică este o mare problemă, una din cinci persoane confruntându-se cu durere cronică la un moment dat în viață. De asemenea, când vine vorba de durere cronică, poate fi destul de neclar cum anume să o gestionăm cel mai bine. Atât timp cât creierul continuă să producă durere, chiar și după ce țesuturile corpului sunt restaurate și în afara pericolului, poate fi dificilă ameliorarea durerii. Foarte multe persoane ajung la medic spunând că încă simt că ceva nu este în regulă. Dacă toate celelalte probabilități au fost excluse, se știe că majoritatea rănilor se vindecă complet în trei până la șase lungi. Deci orice durere resimțită după acest timp trebuie să aibă o altă explicație. După trecerea acestei perioade de timp, durerea care încă persistă este mai puțin legată de modificările structurale ale corpului și mai mult de sensibilitatea sistemului nervos, asta însemnând că tot procesul este unul complex.

Cum poate fi ameliorată durerea persistentă?

Deoarece durerea cronică este complexă, trebuie aflată cauza sa și este necesară reeducarea creierului și a sistemului nervos. Pentru a face acest lucru, poate fi util să privim lucrurile care afectează sistemul nervos și care pot contribui la experiența individuală de durere. Cu alte cuvinte, este important să privim durerea persistentă dintr-o perspectivă mai amplă. Aceeași metodă o aplică și kinetoterapeuții, fizioterapeuții și toate clinicile de recuperare medicală care folosesc echipamente ultramoderne pentru ameliorarea durerii cronice. Cu toții utilizează o abordare structurată pentru a se asigura că nu ratează nicio probabilitate și că pot astfel să elaboreze cea mai eficientă cale de tratament. Suportul pe care îl puteți primi de la un terapeut sau specialist în recuperare medicală poate fi deosebit de valoros, mai ales că administrarea medicamentelor poate ajuta, dar numai într-o măsură limitată. Abordările mai active sunt necesare pentru a reeduca creierul.

Deci, în timp ce administrarea medicamentelor pentru ameliorarea durerilor poate fi de folos, la un moment dat, administrarea poate fi rărită și chiar oprită. De asemenea, o intervenție chirurgicală poate să nu fie de ajutor, motiv pentru care este indicat să obțineți o a doua opinie. În continuare, este util să luați în considerare modul în care gândurile și emoțiile vă afectează sistemul nervos. Durerea ne poate afecta semnificativ viața, având un efect imens asupra stării de spirit și asupra nivelului de stres. Gândurile și convingerile negative sunt și ele impulsuri ale creierului, fiind cu atât mai important să învățăm modalități prin care putem reduce stresul și putem calma sistemul nervos. Un alt factor de luat în considerare este rolul dietei și al stilului de viață. Se pare că stilul nostru de viață modern nu este chiar atât de benefic. Ceea ce mâncăm și modul în care trăim poate contribui la un sistem nervos sensibilizat, prin urmare este necesar să ne reevaluăm obiceiurile de viață, în special dependența de țigări și alcool, dar și nutriția și nivelul de activitate. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *