Ce declanșează travaliul la termen sau prematur? Iată la ce sa fii atentă!

Femeile care se pregătesc să devină mame, în special pentru prima dată, sunt speriate de durerile nașterii, travaliul, și de multe ori din aceste motiv ele renunță să mai nască natural, preferând în schimb operația de cezariană.

De aceea, în rândurile care urmează, vom încerca să deslușim un pic ”tenebrele” travaliului, la termen sau prematur, și la ce să fii atentă.

Ce este travaliul?

Ca să ne referim tot în termeni medicali, travaliul sau durerile nașterii, indiferent că apar la termen sau prematur, se referă la contracţiile involuntare uterine regulate, care ajută femeia să-și aducă puiul pe lume. La începerea naşterii mai pot apărea anumite semne, cum ar fi ruperea membranelor și eliminarea dopului gelatinos cervical, care poate fi expulzat cu 2-3 zile înainte de naştere, dar asta nu înseamnă întotdeauna că este timpul să mergeți la spital. Urmează apoi contracţia muşchilor uterului, acele contracţii de naştere. Odată cu începutul durerilor începe şi dilatarea: iar colul osos se extinde treptat la 10-12 cm în diametru (dilatarea completă).

CONTINUARE – Vezi ce declanșează travaliul la termen sau prematur? Iată la ce sa fii atentă! 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*