Ce activități poți să faci cu copiii în casă pe timp de iarnă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sezonul rece induce puțină panică și nesiguranță pentru părinții care au copii cu vârste mici. Mai ales în această perioadă în care există numeroase restricții pentru petrecerea timpului liber este cumva și normal să se instaureze această stare și părinții să se simtă oarecum stresați. Cu toate acestea, avantajul acestui secol în care avem acces la orice tip de informație oricând este acela că avem și numeroase surse de informare din care să ne inspirăm. Așadar, tot ceea ce trebuie să faci este să rămâi deschis și să adaptezi informațiile primite astfel încât copilul tău să se simtă bine chiar și în zilele în care nu puteți să organizați activități în aer liber.

Din fericire, nici măcar nu trebuie să părăsești locuința în căutare de distracții pentru cel mic deoarece există magazine online de jucării, magazine în care găsești jocuri și jucării educative pentru toate categoriile de vârstă. Un astfel de magazin este Mami.md unde găsești o colecție întreagă de produse care cu siguranță vor fi pe placul celui mic. Încearcă să îi oferi copilului acele jucării care reprezintă caracterele lui preferate, animațiile care îi plac și orice poate să îi capteze atenția și să îl ferească de plictiseală.

Este normal ca cel mic să tânjească după sporturi de iarnă, joacă în zăpadă și să își dorească să facă acel om de zăpadă împreună cu prietenii lui. Trebuie să îi explici că traversăm o perioadă dificilă și să îl faci responsabil atât cu privire la sănătatea lui, cât și a celor din jur. Poți să aduci magia zăpezii în propria casă prin jucării interesante, cărți de colorat și povești despre crăiesele zăpezii. Magazinele au o ofertă aproape nelimitată de produse pentru toate sezoanele care cu siguranță corespund nevoilor mezinului. Eventual, alege împreună cu el odată la un timp prestabilit ceea ce îi place, în funcție de bugetul pe care îl poți aloca pentru asta.

Ai grijă de sănătatea emoțională și fizică a celui mic și nu uita de mișcare. Chiar dacă acum nu mai poate frecventa activitățile sportive de la grădiniță sau orele în particular este important să îl faci să conștientizeze că în fiecare zi trebuie să direcționeze o parte din energie către sport. Chiar și 15 minute de exerciții simple pe zi sunt de ajuns pentru o dezvoltare normală și sănătoasă.

Joaca face parte din rutina zilnică a celor mici și nu trebuie neglijată. Construiește scenarii împreună cu copiii, dedică-le timp și stimulează-le creativitatea și imaginația. În acest mod ei vor ajunge să se joace singuri chiar și iarna, în casă, fără să devină plictisiți sau nerăbdători. Împreună, în familie, trebuie să creați un mediu prielnic pentru conviețuire și pentru ca cei mici să se simtă în siguranță și liberi să își exprime sentimentele.

Sezonul rece, chiar dacă vine cu câteva impedimente de petrecere a timpului liber, este și o ocazie perfectă de conectare, de relaxare și de reconstituire a celor clipe din copilăria ta când bunica stătea la gura sobei și spunea povești nemuritoare. Acum ai la dispoziție multe moduri moderne de a face acest lucru, reușind astfel să captezi atenția copiilor și să faci din iarnă un motiv în plus de distracție și bucurie pentru întreaga familie. Tot ce trebuie să faci este să rămâi deschis la opțiuni și să îl lași pe cel mic să se exteriorizeze și să își exprime dorințele.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *