Căzi perfecte pentru o baie minimalistă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

 

Ideea de bază a stilului minimalist presupune să obții un spaţiu liber de orice dezordine şi aglomeraţie, bine organizat cu materiale premium. Principiul puţin şi bun înseamnă calitate în loc de cantitate, iar o baie amenajată în acest stil reprezintă mediul perfect pentru a avea energia necesară unei zile de lucru sau pentru a te relaxa după un program încărcat. Printre obiectele sanitare care se potrivesc perfect acestui tip de amenajare sunt cădiţele de duş din materiale naturale, care, pe lângă utilitate, sunt şi elemente decorative.

Cadă instalată în centrul camerei

Acolo unde spaţiul este generos, o cadă instalată în centrul camerei va atrage toate privirile. În funcţie de epoca pe care doreşti să o reproduci, poţi alege un model vintage cu picioare somptuoase din metal sau unul modern, cu forme şi aspect neconvenţional. Porţelanul şi fonta pot fi înlocuite cu succes de materiale naturale precum marmura, travertinul, onixul sau chiar lemnul, o alegere surprinzătoare care atrage tot mai mulţi adepţi, în ultima vreme.

Cadă sub nivelul pardoselii

Acest tip de amenajare este mai greu de dus la îndeplinire în apartamentele de bloc, dar, se potriveşte foarte bine în casele construite. Poţi obţine apogeul stilului minimalist printr-un aspect vizual în care niciun obiect nu se ridică mai sus de 10 centimetri de la sol. Amplasarea în dreptul unei ferestre generoase a căzii pentru care trebuie să cobori una sau două trepte îţi oferă nu doar locul perfect de relaxare, ci şi o perspectivă splendidă.

Cadă cu piedestal

Tot pentru camerele mari, dacă nu doreşti să cobori în cadă, ci, dimpotrivă, să urci, poţi amenaja un piedestal în loc de trepte de acces. Amplasamentul poate fi în centrul camerei sau lângă fereastră. Și cada şi materialul care o înconjoară pot fi din piatră naturală de acelaşi tip sau modele diferite. Varianta cea mai simplă este să aşezi un bloc din piatră brută la marginea căzii, care serveşte drept treaptă.

Duş direct în pardoseală

Atunci când foloseşti piatră naturală pentru pardoseală, poţi renunţa la forma tradiţională a cabinei de duş. Instalarea scurgerii la nivelul solului îţi va asigura funcţionalitatea necesară, iar delimitarea de restul camerei se poate face prin modele diferite de pavaj, cărămidă, zid sau panou din sticlă.

SPA la tine acasă

Pe lângă aspect şi utilitate, cada de duş poate îndeplini şi o funcţie de relaxare. Pentru aceasta, vei avea nevoie de mai multe robinete şi instalaţii speciale de vibro şi hidromasaj. Înconjurat de marmură, granit sau alte pietre naturale, te vei simţi ca într-un centru de wellness, cu acces nelimitat în fiecare zi la tine acasă. Bateriile de tip cascadă asigură şi un fundal sonor terapeutic.

Baia perfectă este cea care se potriveşte cel mai bine nevoilor tale. Atunci când nu eşti sigur cu privire la tipul de amenajare care te avantajează cel mai bine, cu un minim efort de documentare vei găsi inspiraţia necesară. Și nu uita! Renunţă la tot ce este în plus, organizează spaţiul şi te vei bucura de o oază de relaxare la tine acasă.

 

sursa foto: https://www.piatraonline.ro/cada-de-baie-autograph-marmura-arabescato-faro-185-x-86-x-70-cm

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *