Cât de recomandată este fizioterapia pentru tratarea leziunilor la naștere?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Deși nu sunt deloc cazuri izolate, leziunile la naștere nu beneficiază de un tratament exact, care să funcționeze pentru fiecare copil în parte. Dimpotrivă, fără un diagnostic adecvat, părinților le poate veni greu să determine care este cel mai indicat tratament pentru bebelușul lor.

Pe de altă parte, unii părinți pot opta pentru tratamente mai tradiționale pentru vindecarea copilului lor, în timp ce alții preferă metode holistice și naturale de vindecare. Mai trebuie să știți că majoritatea tratamentelor pentru leziunile la naștere au avantaje și dezavantaje pe care părinții trebuie să le cântărească cu mare băgare de seamă înainte de luarea unei decizii finale.

Intervenția chirurgicală pentru tratarea leziunilor la naștere

Încă de la început, trebuie să știți că nu toate leziunile la naștere vor necesita intervenții chirurgicale. Cu toate acestea, în unele cazuri, leziunile grave pot necesita intervenții chirurgicale pentru ca nou-născutul să aibă cele mai bune șanse de supraviețuire și vindecare. În alte cazuri, medicul chirurg poate determina dacă un copil va putea să  își folosească în viitor zonele afectate.

Cele mai frecvente tipuri de leziuni la naștere care necesită în general intervenții chirurgicale includ, întâi de toate, hemoragie la nivelul creierului, un craniu fracturat și cazurile severe de leziuni ale plexului brahial, când alte forme de tratament, cum ar fi fizioterapia, nu au funcționat.

Tratamente medicamentoase pentru vindecarea leziunilor la naștere

În prezent, sunt disponibile o multitudine de medicamente recomandate pentru tratarea leziunilor la naștere. Dar, ca și în cazul intervențiilor chirurgicale, nu toate leziunile la naștere necesită medicamente. În multe cazuri, totuși, medicația este prescrisă pentru durere, convulsii, dizabilități cognitive și multe altele.

Tipul de medicamente va depinde de tipul și severitatea leziunilor la naștere. Cele mai frecvente tipuri de medicamente includ medicamentele antiinflamatorii și pentru ameliorarea durerilor, cum ar fi corticosteroizii, medicamente anti-spastice, medicamente sedative, medicamente anticholinergice, botox și balsamuri pentru facilitarea scaunelor.

Fizioterapia pentru tratarea leziunilor la naștere

Fizioterapia este una dintre cele mai frecvente opțiuni de tratament pentru copiii care suferă de leziuni ale plexului brahial, paralizie cerebrală, distocie a umărului și orice leziune care a dus la mușchi slăbiți, probleme de coordonare, lipsa controlului voluntar al mușchilor și multe altele.

Fizioterapia este o formă de tratament care ajută pacienții să se miște mai bine, care ameliorează durerile și care poate restabili funcțiile fizice. De-a lungul timpului, s-a demonstrat că fizioterapia îi ajută pe copiii care suferă de leziuni la naștere să îndeplinească mai ușor unele activități de bază, cum ar fi să meargă pe jos, să se coboare din pat, să mănânce, să se plimbe și să se joace.

Clinica Medoterapy Life beneficiază de echipamente de ultimă generație și de terapeuți instruiți și autorizați, specializați în lucrul cu copiii, așa încât se vor ocupa de o serie de aspecte, precum forță, echilibru, coordonare, flexibilitate, reducerea limitărilor fizice, îmbunătățirea mersului și posturii. În plus, Medoterapy desfășoară ședințe de fizioterapie și la domiciliul pacienților. O sesiune de fizioterapie poate include exerciții de forță, de mobilizare a articulațiilor, de practică a echilibrului și multe altele, în funcție de starea copilului și de planul individualizat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *