ABC băița pentru cei mici

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Baia, cu excepția momentelor când trebuie să-l spălați în timpul zilei, poate fi relaxarea și calmarea bebelușului înainte de culcare și, în același timp, momentul pentru îngrijirea pielii. Este, de asemenea, o bună ocazie de a petrece timp împreună, ca familie. Vă sfătuim cum să organizați baia bebelușului pentru a deveni mai sigură și mai presus de toate un ritual plăcut de zi cu zi. 

Atmosfera

Bebelușul simte emoțiile negative și atmosfera încărcată. Dacă sunteți îngrijorată, obosită sau frustrată va fi cu siguranță neliniște în atmosferă și baia ar putea începe să fie asociată cu ceva neplăcut. Încercați să vă controlați emoțiile. Dacă simțiți că baia unui copil este prea mult pentru dvs., cereți ajutor de la cineva apropiat de dvs., de exemplu, un partener sau o mamă.

 Buricul

În timpul îmbăierii, nu încercați să înmuiați buricul până când acesta nu cade. În timpul spălării, pentru protecție, îl puteți acoperi cu un tampon sau un scutec. Cu toate acestea, dacă se udă, se usucă repede cu un pansament steril și se șterge bine cu alcool.

 Cada de baie

Atunci când alegeți o cadă de baie, acordați atenție dimensiunilor și funcționalității acesteia. Dacă aveți puțin spațiu sau vă este frică de prima baie, alegeți să cumpărați un model mai mic. Din păcate, dezavantajul unei astfel de căzi este că va fi funcțională puțin timp. Unii producători oferă pentru copii modele speciale, care vor fi foarte utile în timpul îmbăierii primului copil. Nu uitați să curățați baia după fiecare folosire cu un detergent moale și apoi să clătiți bine.

Durata băii
În primele săptămâni de viață ale copilului, o baie nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute. Apa, care nu este prea multă la început, se răcește repede și copilul dumneavoastră va simți disconfort. Cu cât copilul va fi mai mare, cu atât mai mult îi puteți prelungi baia. Indiferent de vârsta copilului, nu se recomandă să se facă o sesiune de o oră în baie. Apa, din păcate, usucă pielea, în ciuda utilizării chiar și a celor mai bune produse cosmetice.

 Emulsie de corpPielea bebelușului are o epidermă foarte subțire și un strat protector subțire. De aceea, în primele luni de viață ale copilului dumneavoastră, trebuie să alegeți cu atenție produsele cosmetice pentru îngrijire. Ar trebui să se țină seama nu numai de gradul de sensibilitate al pielii, ci și de posibila apariție a dermatitei atopice. Alegeți produse cosmetice speciale pentru bebeluși care să fie hipoalergenice și să nu conțină coloranți sau substanțe sensibilizante.

 Frica de apăSe întâmplă ca unii copii să fie foarte sensibili la atingere, să nu le placă să se dezbrace și să se îmbăieze iar la baie să plângă isteric. În această situație, trebuie să fiți foarte răbdători și să vă pregătiți bine pentru baie. Verificați cu atenție ca temperatura apei să fie corectă. Prea rece sau prea caldă poate descuraja în mod sigur scăldatul pentru o lungă perioadă de timp. Încercați să faceți din această activitate una distractivă și atractivă.

Găsim soluții!!

Multor copii nu le place spălat părului, deoarece se tem de spuma care curge. O opțiune pentru cei mici este protecția de cap, un accesoriu captivant și folosit ca jucărie.

Hainele

Îmbrăcarea unui nou-născut după o baie trebuie făcută rapid, astfel încât să nu răcească. Deci, să pregătim în prealabil toate lucrurile necesare, inclusiv haine curate și scutece. Datorită acestui lucru, veți putea să vă îmbrăcați copilul imediat după baie.

Igiena genitală

Când îmbăiem micuții, trebuie să ne amintim de igiena specială a organelor genitale. Băieții ar trebui să fie curățați temeinic în jurul penisului, fără a uita locul sub scrot. Nu uitați să nu îndepărtați prepuțul, deoarece în primele luni sau chiar ani nu poate fi separat în acest moment și astfel de tratamente pot fi dureroase pentru copilul mic. Deschidem ușor labiile fetelor și le curățăm cu atenție, dar destul de blând ca să nu irităm pielea sensibilă în acest loc. Un principiu important de menținere a igienei la fete este ștergerea zonei în direcția din față spre spate, niciodată invers! În acest fel, veți evita transferarea bacteriilor de la anus la perineu. 

Îngrijirea părului

Îngrijirea părului unui copil este foarte importantă. Acest tratament îmbunătățește alimentarea cu sânge a scalpului și întărește foliculii de păr. Pentru nou-născuți și sugari, periile din fire de păr moi, cum ar fi cele din setul de îngrijire a copiilor Canpol babies, sunt ideale pentru îngrijirea de zi cu zi.  

Joacă 
Multor copii le place să aibă o baie de seară. Puteți face acest lucru mai atractiv cu diverse accesorii. Copiii mai mici se vor bucura de burete în forma unui animal de companie. Cei puțin mai mari se vor bucura de jucării de baie, atractive și nostime care-l vor ține ocupat mai mult timp.

Mănușa de spălatMănușa de spălat va fi potrivită pentru scăldatul nou-născuților și sugarilor. Va fi mult mai ușor și mai precis să vă spălați copilul decât cu un burete tradițional. Mănușa de spălat Canpol babies pentru bebeluși este fabricată dintr-un material moale și delicat, care nu irită pielea delicată a copilului. 

Nou născut

Tampoanele sterile din bumbac sunt ideale pentru spălarea ochilor unui nou-născut. Curățirea nu este complicată. Se toarnă ser fiziologic peste tampon și se șterg pleoapele copilului cu o singură mișcare, din exterior spre colțul interior al ochiului. După 1-2 săptămâni de viață, puteți începe să utilizați apă caldă, fiartă în prealabil pentru a curăța ochii copilului, tampoanele sterile pot fi înlocuite cu tampoane de bumbac nesterile sau obișnuite.

Prosop

Prosopul bebelușului trebuie să fie delicat și moale, pentru a nu irita pielea sensibilă în timpul ștergerii. Prosopul de baie Canpol este fabricat din bumbac 90%, care absoarbe perfect apa reziduală și 10% din poliester, ceea ce vă permite să mențineți corpul cald mult timp.Nu uitați să spălați prosopul pentru copii înainte de prima utilizare.

Siguranța

Nu lăsați copilul să stea în picioare în timpul băiței. Suprafața căzii, mai ales atunci când utilizați soluțiile de spălare speciale pentru micuți, este foarte alunecoasă și periculoasă. Pentru a oferi copilului siguranța, puneți un covor anti-alunecare  în partea de jos a căzii.Nu lăsați niciodată copilul dvs. nesupravegheat. Chiar și un moment de neatenție poate duce la un accident. Pentru siguranța maximă, pregătiți toate accesoriile necesare înainte de a face baie, astfel încât să puteți fi mereu la copilul dumneavoastră.

Termometru sau cot?

Apa în care vă veți scălda bebelușul trebuie să aibă o temperatură de aproximativ 37° C. Poate fi măsurată cu un termometru adecvat, cu o scară specială, fără mercur, de exemplu termometrul Canpol în formă de delfin sau cu cotul mâinii, dar aceasta este o opțiune pentru părinții care au stăpânit arta scăldatului. Nu recomandăm să verificați temperatura cu mâna, deoarece nu este destul de sensibilă.

Urechi

Puteți spăla urechea copilului cu vârfurile degetelor, tampoane de bumbac sau bețișoare de bumbac. Tamponul de bumbac nu trebuie să fie ud, ci numai umed. Locurile greu accesibile pot fi spălate cu un bețișor de bumbac cu opritor. Nu uitați de spatele urechii, deoarece se acumulează și murdărie.

Nu puneți bețișoare  în ureche, deoarece în acest fel puteți împinge ceara mai adânc. În plus, introducerea bețișoarelor în canalul urechii poate provoca iritații sau chiar deteriorarea interiorului urechii.

Volumul de apăÎn timpul primei băi, așezați copilul în cada în care se află nu mai mult de 5-10 cm de apă. De-a lungul timpului, pe măsură ce copilul dvs. crește, puteți crește cantitatea de apă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *