5 motive pentru care biberonul trebuie umplut doar pe jumătate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Deși multe mămici care își alăptează bebelușii sunt stresate și speriate de momentul în care vor trebui să introducă biberonul, de fapt hrănirea cu biberonul oferă mai multe beneficii semnificative, atât timp cât aveți grijă să umpleți biberonul doar pe jumătate.

22235 -5 motive pentru care biberonul trebuie umplut doar pe jumătateDincolo de faptul că hrănirea cu biberonul este metoda cea mai eficientă de înțărcare și dincolo de faptul că biberonul îi permite mamei să se întoarcă la servici, mai există și alte beneficii pentru copil și pentru părinți pe care le oferă hrănirea cu biberonul umplut doar pe jumătate:

  1. Imită îndeaproape alăptarea. Când bebelușii sunt alăptați, ei trebuie să se atașeze corect la sânul mamei și trebuie să manipuleze mamelonul pentru a permite producerea laptelui. Este un lucru pe care micuții îl știu foarte bine, deși uneori mai trebuie ajutați. Potrivit specialiștilor, atunci când bebelușii sunt hrăniți cu biberonul, mămicile pot recunoaște în continuare indiciile pe care le oferă bebelușii lor, cum ar fi senzația de sațietate, moment în care micuțul va da la o parte biberonul sau își va întoarce capul. De asemenea, dacă veți umple biberonul doar pe jumătate, ceea ce este foarte ușor de controlat dacă veți folosi biberoane de sticlă, bebelușul va fi capabil să se hrănească și să respire așa cum ar face-o dacă ar fi alăptat.
  2. Susține o respirație corectă. Dacă de abia introduceți biberonul în viața copilului, cu atât mai mult este recomandat să îl umpleți pe jumătate pentru a preveni ca micuțul să tragă prea mult aer în stomac, ceea ce poate duce la gaze și la colici. Tot pentru a preveni colicii, puteți opta pentru biberoane anticolici, apreciate de foarte mulți părinți, deoarece contribuie la calmarea bebelușului.
  3. Bebelușii preferă să fie hrăniți cu biberonul. Când un bebeluș este hrănit cu biberonul, el primește automat lapte doar deschizând gura, ceea ce este destul de diferit față de efortul pe care el trebuie să îl depună atunci când este alăptat. Totuși, dacă doriți să vă alăptați copilul și doar una sau două mese să i le oferiți cu biberonul, în continuare este bine să umpleți biberonul doar pe jumătate, ceea ce va asigura un flux mai lent de lapte. Cu alte cuvinte, micuțul tot va trebui să depună puțin efort pentru a primi lapte, chiar dacă este hrănit cu biberonul. Este foarte important ca bebelușul să depună acel efort, altfel biberonul l-ar putea confuza și ar putea duce chiar la încetarea prematură a alăptării.
  4. Biberonul îl învață pe copil senzația de sațietate. La fel ca și în cazul adulților, și bebelușii au nevoie de 20 până la 30 de minute pentru a realiza că sunt sătui. Totuși, pentru ca biberonul să îl învețe pe copil această stare de sațietate, mămicile trebuie să fie atente să îl umple doar pe jumătate, tot pentru a exista acel flux încetinit de lapte. Dacă biberonul ar fi plin cu lapte matern sau formulă de lapte, bebelușul ar putea mânca mai mult decât necesar. Potrivit cercetărilor, bebelușii care sunt alăptați consumă cu 49 până la 57% mai puțin lapte decât bebelușii hrăniți cu biberonul. Este deosebit de important să umpleți biberonul doar pe jumătate pentru a preveni supraalimentarea și creșterea excesivă în greutate în copilărie și nu numai.
  5. Reduce probabilitatea problemelor digestive. Când bebelușii sunt hrăniți cu biberonul plin, nu doar că ajung să mănânce mai mult decât ar fi necesar, dar totodată înghit și mai mult aer, care poate duce la apariția problemelor digestive. Potrivit specialiștilor, atunci când bebelușilor li se oferă posibilitatea de a consuma un biberon plin cu lapte, riscul de apariție a problemelor digestive devine din ce în ce mai mare. Iar atunci când bebelușii suferă de probleme digestive, se simt incomod din cauza gazelor excesive sau chiar a colicilor. Din păcate, atunci când bebelușii au probleme digestive, ei sunt predispuși să plângă. Plânsul, la rândul său, îi face să înghită mai mult aer, iar asta doar agravează și mai mult problema.

În concluzie, oferind bebelușului biberonul plin doar pe jumătate, el este forțat să mănânce mai lent și să respire corect, așa că sistemul său digestiv va fi capabil să țină pasul cu volumul de lapte consumat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *