5 lucruri esențiale de care ai nevoie la venirea acasă cu nou-născutul

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cele mai multe femei care urmează să devină pentru prima dată mămici își petrec o bună parte din sarcină întocmind liste peste liste. Sub nicio formă, nu își doresc să fie prinse nepregătite de nevoile nou-născutului. Mai degrabă să cumpere mai multe lucruri și în cantități mai mari decât să nu aibă pe ce să pună mâna, iar bebelușul să plângă în hohote. Mai apoi, sunt și zecile de sfaturi pe care le primesc din stânga și din dreapta, așa că devin ușor de înțeles stările lor de stres, de nedumerire și chiar de anxietate.

20858 - lucruri esențiale de care ai nevoie la venirea acasă cu nou

Totuși, există lucruri esențiale de care nou-născuții au nevoie, așa că dacă sunteți însărcinate și doriți să faceți cumpărături într-o stare rațională și echilibrată, iată ce înseamnă lucruri esențiale pentru bebeluși:

  1. Suzetele reprezintă un ajutor atât pentru bebeluș, cât și pentru părinți. Suzeta oferă confort și fericire bebelușului, iar părinților le oferă puțină liniște și timp pentru ei. În afară de asta, suzeta ajută bebelușul să se calmeze și să adoarmă mai ușor. Există numeroase modele de suzete pentru diferite categorii de vârste, fabricate din silicon de calitate superioară sau din latex organic, ortodontice, cu lanț și într-o varietate de culori. În mod ideal, este bine să aveți la îndemână cel puțin două suzete, deși bebelușul vă va indica imediat care este preferata sa.
  2. Scutece, șervețele și cremă pentru zona scutecului. Nu este chiar ușor să alegeți cel mai potrivit tip de scutec pentru nou-născuți, așa că este posibil să fie necesar să faceți mai multe încercări. Deși scutecele de pânză sunt ecologice și reapar în atenția părinților, nu sunt chiar cele mai eficiente. Scutecele eco încep să fie din ce în ce mai apreciate, pentru că deși sunt de unică folosință, sunt fabricate din materiale biodegradabile sau reciclate. În continuare, scutecele Pampers sunt cele mai recomandate, mai ales în primele luni de viață ale micuțului. Șervețelele sunt de nelipsit, pentru că vă ajută să schimbați și să curățați rapid bebelușul, fără să mai fie necesar să folosiți dischete de curățare, apă și pudră de talc. Iar crema pentru zona scutecului va salva fundulețul bebelușului. Există mai multe tipuri de creme, inclusiv cele formulate cu ingrediente naturale. Optați pentru o cremă cu 12 până la 20% oxid de zinc, iar dacă v-ați decis să folosiți scutece din pânză, asigurați-vă că achiziționați o cremă fără petroleum (petrol sau petrolatum), care provoacă iritații și deteriorează pânza.
  3. Geantă pentru scutece. Cele mai bune genți pentru scutece au suprafețe impermeabile / din microfibră, sunt prevăzute cu mai multe buzunare pentru depozitare și organizare și pot fi ajustate cu ajutorul curelelor. Un rucsac încăpător și foarte bine compartimentat poate fi folosit pe post de geantă de scutece funcțională și ieftină.
  4. Pentru alăptare. Alăptarea reprezintă o etapă importantă din creșterea bebelușului, prin urmare, mămicile vor avea nevoie de o pernă de alăptare de încredere. O astfel de pernă va oferi confort și suport mămicii, în timp ce va menține bebelușul în poziția optimă. De asemenea, o mamă care alăptează ar trebui să aibă două sutiene sau bluze de alăptare confortabile și de bună calitate, precum și dischete pentru sâni. O pompă de sân se poate dovedi a fi foarte eficientă, dar cel mai indicat este să achiziționați o pompă de calitate spitalicească după naștere.
  5. Cărucior. Va reprezenta principala metodă de transport a bebelușului, mai ales pentru plimbările la pas. Optați pentru un cărucior principal, care este prevăzut cu un adaptor pentru scaunul auto. Iată că veți avea nevoie și de un scaun auto. Și acestea se găsesc într-o varietate de modele, care se potrivesc tuturor bugetelor și stilurilor. Scaunul auto se fixează într-o bază sau în adaptorul căruciorului și sunt prevăzute cu un mâner pentru transport.

Nu uitați nici de termometrul digital. Febra în primele săptămâni de viață poate fi foarte gravă și poate necesita asistență medicală. Un termometru digital rectal oferă cea mai precisă citire a temperaturii, în timp ce termometrele pentru urechi și frunte nu sunt la fel de precise în cazul nou-născuților.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *