4 sfaturi care te vor ajuta să pregătești bagajele de vacanță pentru întreaga familie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Foarte multe familii cu copii profită de sezonul estival pentru o escapadă la munte, la mare sau în altă țară. S-au dus acele vremuri în care părinții cu mai mulți copii evitau să meargă în vacanță din zeci de motive. Părinții de azi doresc să își expună copiii la o varietate cât mai amplă de experiențe, asta incluzând alte țări, altă limbă, tradiții și obiceiuri locale, o altă gastronomie, și așa mai departe. Multe familii se grăbesc să își facă bagajul la scurt timp după venirea bebelușului pe lume, căci nu este nimic mai frumos ca după o perioadă lungă de sarcină, după travaliu și naștere, să îți ții bebelușul în brațe, undeva la munte, unde poți respira aer curat și unde te poți bucura de liniște și relaxare. Chiar și părinții care au un singur copil știu că au nevoie de ceva timp pentru a împacheta toate lucrurile necesare. Odată cu venirea copilului pe lume, au dispărut zilele în care vă puteați pregăti bagajul de vacanță în noaptea dinaintea plecării.

4 sfaturi care te vor ajuta să pregătești bagajele de vacanță pentru întreaga familie

Iată câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să pregătiți bagajele întregii familii:

  1. Împachetați articole de toaletă pentru întreaga familie. Includeți periuțe de dinți copii și adulți, pastă de dinți, șampon, balsam și gel de duș. Dacă vă îndreptați către o destinație caldă, va trebui să împachetați și o cremă de protecție solară, dar și o loțiune după expunerea la soare. Un mic truc este acela de a pune o bucată mică de folie alimentară din plastic sub capacul articolelor de toaletă pentru a reduce șansele de scurgere.
  2. Nu uitați de medicamentele esențiale. Puneți în bagajele de mână acele medicamente de care copilul va avea nevoie sau fără de care nu vă puteți descurca. Dacă veți călători cu avionul, luați în considerare faptul că s-ar putea să aveți nevoie de o cantitate suplimentară de medicamente dacă vor exista întârzieri. Poate că personal veți avea nevoie de unguente antiinflamatoare, în timp ce pentru copiii de vârstă mică ar trebui să împachetați o cremă pentru iritațiile din zona scutecului, dar și câteva pastile de paracetamol. Împachetați o mică trusă de prim ajutor pe care să o transportați în bagajul de mână. O astfel de trusă ar trebui să includă dezinfectant, plasturi, antiseptic, pansamente, dar și tablete sau pliculețe de rehidratare orală.
  3. Rulați articolele vestimentare. Veți fi plăcut surprinși de cât de mult spațiu puteți obține făcând acest lucru. După ce ați rulat hainele, așezați-le în pungi de vidat pentru a elimina aerul. Umpleți fiecare centimetru al valizei, rulând fiecare piesă vestimentară, lenjerie intimă și șosete. Articolele mici le puteți așeza în pantofi, genți și pălării.
  4. Nu uitați de jucării și alte activități pentru menținerea copiilor ocupați. Nu vă doriți ca micuții să nu aibă ce să facă cât timp stați în aeroport sau în timpul zborului. Opțiunile la îndemână, care nici nu ocupă prea mult spațiu în bagajul de mână, includ creioane și cărți de colorat, figurine de degete, puzzle și cărți cu autocolante. Descărcați pe tabletă un film sau desene animate pentru cei mici. Surprindeți copiii cu aceste desene în timpul zborului.

Poate că primul lucru pe care trebuie să îl faceți – mai ales dacă aveți o familie mare – este să scrieți o listă cu lucruri esențiale de împachetat pentru fiecare membru în parte. Asta vă permite să bifați articolele pe măsură ce sunt împachetate. De asemenea, vă puteți implica copiii, determinându-i să își aleagă hainele și să le împăturească. Așezați obiectele mai grele în partea de jos a geamantanului, ceea ce va asigura o distribuție mai bună a greutății.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *