4 moduri prin care îți poți reinventa cariera după naștere

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

După naștere, foarte multe mămici privesc cu suspiciune spre traseul lor profesional. Totuși, oricât de sumbră și plină de necunoscute ar fi cariera după naștere, acest aspect poate fi mult mai bogat și mai vibrant decât își pot închipui proaspetele mămici.

Dacă veți lua hotărârea de a vă întoarce la același loc de muncă sau nu, modul în care veți aborda cariera va fi schimbat pentru totdeauna de venirea pe lume a copilului. Nu este femeie care să nu afirme că viața după naștere nu va mai fi niciodată aceeași, iar acest lucru este valabil mai ales în ceea ce privește calea profesională. Cu siguranță nu va mai fi aceeași, ci poate fi cu mult mai frumoasă și mai plină de satisfacții. Un copil întotdeauna are darul de a-și motiva părinții, de a-i determina să fie cât mai buni și de a face cât mai multe lucruri.

Deși situația profesională pare a fi încurcată, venirea pe lume a copilului înseamnă, pe lângă multele schimbări, și o oportunitate excelentă de redefinire a carierei. Iată doar câteva modalități prin care vă puteți reinventa sau continua calea spre o carieră fabuloasă după naștere.

  1. Un program de muncă diferit la același loc de muncă. Pentru un angajat valoros, angajatorii sunt adesea dispuși să accepte noi condiții doar pentru ca angajatul să nu părăsească poziția sa în companie. Proaspetele mămici au acum șansa de a lucra cu jumătate de normă, de a împărți sarcinile de lucru cu un coleg sau de a solicita o asistentă care să se ocupe de sarcinile mărunte. Consultați Codul Muncii și, totodată examinați toate posibilitățile de lucru până veți ști ceea ce ar funcționa cel mai bine pentru dumneavoastră, cât și pentru angajator. Luați în considerare toate posibilitățile: de la lucru la domiciliu, reducerea programului de muncă până la freelancing sau un orar flexibil. Odată ce sunteți convinsă că vă puteți descurca cu un anumit program de lucru, prezentați o propunere pe care angajatorul nu o poate refuza. Este posibil ca salariul să nu fie la fel de bun, dar totuși aveți o cale de mijloc prin care puteți să vă păstrați locul de muncă, în timp ce vă bucurați de proaspătul rol de mămică.
  2. O poziție diferită în cadrul aceleiași companii. Dacă vă place organizația în cadrul căreia lucrați înainte de sarcină, dar nu sunteți tocmai încântată de poziția dumneavoastră sau poate de solicitările sau stresul pe care le presupune, gândiți-vă dacă există oportunitatea de a vă deplasa spre altă poziție. Consilierii de carieră știu că aceasta este cea mai ușoară modalitate de a vă transforma viața profesională după naștere. Aveți deja o poziție și o vechime în organizație, trebuie doar să înmânați scrisoarea de intenție angajatorului pentru a afla dacă vi se acceptă propunerea sau nu. Gândiți-vă cât de minunat ar fi să lucrați în organizația cu care deja sunteți obișnuită, dar să adoptați un nou rol care să vă permită să vă folosiți abilitățile preferate, să lucrați mai puține ore sau să vă bucurați de un program mai flexibil. Luați în considerare care sunt punctele forte, interesele și abilitățile dumneavoastră pentru a ști cu precizie spre ce direcție să vă deplasați.
  3. Angajați-vă la o companie care susține familia. Dacă înainte de a rămâne însărcinată, aveați destul de multe nemulțumiri legate de locul de muncă și știți prea bine că profesia nu v-ar permite echilibrul între muncă și viața personală, cu siguranță este timpul să vă orientați atenția spre alți angajatori. Sunt multe companii cunoscute ca susținând femeile, mamele și tații oferind posibilitatea de a lucra de acasă sau cu un program de lucru flexibil. Folosirea abilităților dumneavoastră într-un mediu de lucru nou poate contribui la reducerea stresului și la mai mult timp petrecut cu familia.
  4. Pentru acele mămici care au o pasiune, un hobby sau un interes care le aduce mari bucurii și satisfacții, poate există o modalitate de a transforma acea pasiune într-o carieră extraordinară. Nu trebuie să vă limitați la ceea ce credeți că este posibil. Începeți să discutați cu apropiații despre ideea dumneavoastră și, cu siguranță, veți fi uimită de ceea ce se poate întâmpla.

Dacă înainte de sarcină, nu erați deloc mulțumite de traseul dumneavoastră profesional, nașterea copilului poate fi o oportunitate perfectă pentru a demara cariera la care ați visat dintotdeauna. Aveți suficient timp pentru a învăța ceva cu totul nou, pentru a face o nouă facultate sau pentru a vă înscrie la un curs, așa încât să explorați noi opțiuni de carieră cu mult mai satisfăcătoare.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *