3 moduri de amenajare a casei pentru o bună sănătate mentală după nașterea copilului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

După venirea pe lume a bebelușului, pentru mulți părinți devine ușor să piardă frâiele din mână, așa că o casă curată și organizată devine mai importantă ca oricând. În general, o locuință ordonată, aerisită și curată este esențială pentru o bună sănătate mentală, dar după nașterea copilului devine obligatorie, căci mămica va avea întotdeuna alegeri de făcut, va fi concentrată asupra creșterii copilului, va trebui să învețe o multitudine de lucruri noi și, adesea, va simți că este copleșită și că nu poate face față noilor sarcini. Dacă locuința nu arată bine, părinții se vor simți dezordonați și vor trăi toată ziua cu un sentiment de haos și confuzie, ceea ce îi va determina să fie mai puțin răbdători cu copilul. Mai mult decât atât, o casă dezordonată duce la stări de spirit proaste, la depresie și la lipsă de productivitate.

Prin urmare, înainte de venirea pe lume a copilului, este recomandat să curățați temeinic locuința și să o organizați cât mai convenabil, astfel încât să aveți toate lucrurile esențiale la îndemână. Dacă nu știți cum, vă invităm să parcurgeți rândurile următoare, unde vom discuta despre câteva ajustări care vă vor ajuta să vă simțiți plini de vitalitate, de calm și de răbdare în această perioadă atât de importantă și de solicitantă din viața voastră:

  1. Mențineți aerul curat. Indiferent de anotimp, nivelul de umiditate al aerului interior trebuie să fie cuprins între 40-55%. Dacă aerul este prea uscat, sunt șanse mari să suferiți iritații, uscăciuni ale pielii și sângerări nazale, în timp ce aerul prea umed determină răspândirea umezelii și apariția mucegaiului. În această ultimă situație, dezumidificatorul vă poate fi de ajutor, întrucât absoarbe eficient umiditatea excesivă din aer. În schimb, aerul uscat se îmbunătățește cu ajutorul unui umidificator, care crește nivelul de umiditate al aerului, adică exact ceea ce avem nevoie în lunile reci ale anului, atunci când ne bazăm pe căldura emanată de calorifere.
  2. Eliminați dezordinea. Întotdeauna, aglomerația va contribui și mai mult la aspectul încărcat al unei locuințe, iar din acest motiv, este indicat să atribuiți un loc fiecărui lucru. În plus, venirea pe lume a bebelușului implică achiziționarea de multe lucruri noi, precum suzete, biberoane, veselă și echipament pentru pregătirea hranei, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de și mai multe spații depozitare bucătărie. Aceste spații sunt esențiale pentru a reduce dezordinea și pentru a avea la îndemână toate lucrurile necesare. Asigurați-vă că în bucătărie aveți măcar un dulap sau câteva sertare doar pentru lucrurile bebelușului, iar pentru multitudinea de jucării și hăinuțe veți avea nevoie de cutii de organizare și coșuri. V-ar prinde bine să aveți și spații suplimentare de depozitare, precum o canapea cu ladă de depozitare pentru păstrarea unor lucruri mai voluminoase, precum sacul de dormit al bebelușului, hainele sale de iarnă, salteaua de schimbat scutece și multe altele. Cu cât există mai puține lucruri la vedere, cu atât mai ordonată pare locuința.
  3. Invitați natura în casă. O locuință întotdeauna va fi relaxantă, dacă va emana acea senzație naturală. Pentru a invita natura în casa voastră, puteți folosi culori care fac trimitere la parcuri, la mare sau la munte. Totuși, nu folosiți prea multe culori și nici culori prea îndrăznețe, altfel veți obține o amenajare prea încărcată și obositoare. Pentru un decor organic, florile proaspete sunt minunate și contribuie la frumusețea amenajării. Aici, puteți încălca regula culorilor și să cumpărați cele mai colorate flori. Totuși, nu folosiți flori în exces și evitați florile foarte parfumate, așa cum sunt crinii sau tuberozele. La urma urmei, ceea ce doriți este o notă de prospețime, nicidecum ca florile să fie principalul obiectiv decorativ.

Nu uitați de iluminat, întrucât locuințele slab iluminate arată deprimant. Optați pentru lumini mai slabe doar cu puțin timp înainte de a merge la culcare. În timpul zilei, dați draperiile la o parte și lăsați soarele să vă lumineze și să vă încălzească locuința. Amenajată corespunzător, locuința va fi cel mai bun mediu în care să vă creșteți copilul și, totodată, vă poate consolida forța mentală.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *