21 de lucruri pe care nu vrei să le auzi în timpul naşterii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Naşterea este cel mai frumos fenomen ce se poate întâmpla în viaţa unei femei. Aducerea pe lume a unui copil care s-a format, vreme de 9 luni în pântecul mamei, pare un moment desprins din romanele de dragoste cu final fericit. Însă numai femeile ştiu ce se întâmplă atunci când urcă pe masa de naştere, şi câtă durere resimt, câtă teamă au în suflet, şi cât de speriate sunt de ceea ce va urma. Această temere se poate adânci la auzul unor cuvinte sau a unor expresii banale din partea medicului, a soţului, a asistentelor. Să vedem ce expresii sunt cele mai puţin agreate de mămici în timpul naşterii.

expresii la nastere1

Picture 1 of 3

Ce cuvinte, expresii, glumiţe, să NU folosească medicul sau soţul în timpul naşterii?

Ups! Asta ar fi cel mai îngrijorător cuvânt ce poate ieşi din gura unui medic specialist, în timpul unui consult, sau chiar a naşterii propriu-zise. Medicul s-ar putea abţine şi de la comentarii cu tentă de glumă, precum ‘am crescut la fermă şi le-am văzut cam pe toate’, ‘e o fetiţă, pardon, băieţel’ sau ‘asistentă, te rog sună-l pe prietenul meu şi spune-i că o să întârzii la întâlnirea noastră’. De asemenea, soţul care vrea să îi fie alături minunatei sale partenere de viaţă ar trebui să aibă la el cuvintele potrivite. ‘Cred că o să mă ia cu rău’, ‘doare atât de rău?’ sau ‘putem schimba canalul la televizor’, ori chiar întrebări precum ‘aşa ar trebui să se întâmple?’ şi ‘iubito, am adus camera să filmăm toată naşterea pas cu pas!’ nu ar trebui să iasă din gura unei persoane care îşi arată afecţiunea şi sprijinul în momente de cumpănă.

Feriţi-vă de aceste expresii în sala de naştere!

Cum ar fi să auziţi medicul că vă îndeamnă să vă relaxaţi şi să respiraţi în mod corect, sau soţul să vă întrebe dacă poate să publice o fotografie cu dvs. pe o reţea socială? De asemenea, nici întrebările medicale ale soţului în scopuri personale adresate cadrelor medicale nu sunt tocmai în regulă. Iar glumele doctorului referitoare la poreclele sale din liceu nu vor fi tocmai pe placul gravidei. Soţii sunt sfătuiţi să nu facă glume proaste despre unde vor cina după naştere, sau de genul ‘Ţi-am pus şi costumul de baie în caz că spitalul are şi o piscină’. În plus, viitoarele mămici nu se vor simţi deloc în siguranţă când vor afla că asistenta este nou-venită şi nu are prea multe cunoştinţe sau nu a participat niciodată la o naştere. Aşadar, naşterea este un lucru extrem de serios, şi trebuie tratat ca atare. Oricât de mult am vrea să credem că mămicile au nevoie de un strop de bună-dispoziţie, să încercăm să le-o oferim numai în condiţiile în care o cer!

sursa foto: Google images

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *