De ce sa alegi cezariana la cald și ce înseamnă?

Uneori, atunci când nașterea naturală nu este posibilă – din varii motive, medicul va recomanda viitoarei mame ca puiul ei să vină pe lume printr-o operațiune de cezariană. De asemenea, există și varianta unei astfel de operații la cerere, iar viitoarea mamă, împreună cu medicul va decide data la care va avea loc evenimentul.

Se așteaptă declanșarea travaliului

O astfel de cezariană poartă numele ”la rece”. Dar, există și varianta ”la cald”, când medicul va aștepta ca viitoarea mămică să intre în travaliu, înainte de efectua intervenția. În acest caz, bebelușul se va naște totuși la data la care este complet pregatit să o facă.

Ce înseamnă cezariana ”la cald”

Potrivit medicilor, cezariana ”la cald” se efectuează doar atunci când deja s-a declanșat travaliul; aduce o garanție că bebelușul este pregătit să ia contact cu lumea exterioară. Ce-i drept, este mai dificil de realizat pentru medic, dar ai avantajul că organismul tău era deja pregătit pentru naștere. În cazul cezarienei la rece, lactația se poate instala abia după 3-4 zile de la naștere, iar cezariana ”la cald” este de multe ori o cezariana de urgență, și din acest motiv se efecuează cu anestezie generală.

CONTINUARE – Vezi de ce sa alegi cezariana la cald și ce înseamnă?


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4

Ai ceva de adăugat?...

*