Cezariana – video

Cezariana – video, iată un film care arată pas cu pas cum se desfășoară nașterea prin cezariană. Nu trebuie să te temi de această intervenție, nu este deloc dureroasă, întreaga procedură desfășurându-se prin intermediul administrării unei anestezii, în funcție de dorințele tale și ale medicului.

Acest film care arată o naștere prin cezariană reușește să evidențieze exact ceea ce se petrece cu o femeie atunci când ajunge în sala de operație.

Ești însărcinată și te gândești la nașterea prin cezariană? Îți dorești să afli exact cum anume se desfășoară, ce se petrece cu tine și cu bebelușul în timpul acestei operații și mai ales cât anume este de grea? Ei bine, ai putea parcurge acest film care evidențiază un video despre cezariană, iar mai apoi vei reuși să ajungi la o concluzie cu privire la decizia pe care o vei lua.

O incizie a peretelui abdominal inferior și mai apoi a peretelui uterului este absolut necesară pentru ca bebelușul să poată fi scos din cavitatea uterină. Nașterea prin cezariană nu este foarte grea, aceasta a devenit în ultima perioadă o practică cât mai comună, atât în țară, cât și în străinătate. Tot nașterea prin cezariană ferește femeia de durerile nașterii naturale, de etapele travaliului. Și nu putem contesta că nașterea prin cezariană reușește să salveze de cele mai multe ori atât mama, cât și bebelușul, ca urmare a parcurgerii unor etape foarte grele din cadrul nașterii naturale.

Naștere cezariană video – iată cum se desfășoară incizia!

Acest film care descrie nașterea prin cezariană reușește să arate cât mai exact cum anume se efectuează incizia.

Incizia este o procedură destul de atent realizată de către medici, aceștia fiind nevoiți să taie atât mușchii peretelui abdominal, cât și mușchii cavității uterine.

În acest video despre nașterea prin cezariană s-a surprins cât mai exact modul în care se efectuează incizia. Mai exact, se va efectua o tăietură subțire, la nivel orizontal, pe piele, în zona abdomenului inferior. Dimensiunea tăieturii este de circa 10-15 de centimetri, atât cât este nevoie pentru ca bebelușul să poată fi extras cu ușurință de către medici.

După ce pielea este tăiată, medicii vor trece la nivelul mușchilor abdominali, care sunt așezați vertical. După ce acești mușchi sunt secționați, medicii vor trece la îndepărtarea lor într-o parte și cealaltă a corpului femeii. Tot acum, medicii vor întâlni vezica, ce este așezată foarte aproape de uter. Vezica urinară va fi dată puțin într-o parte cu ajutorul unui retractor, așa încât medicul să poată avea o imagine de ansamblu asupra uterului.

Peretele uterului va fi și el secționat, dimensiunea fiind de circa 10-12 centimetri, cam la fel de asemănătoare cu incizia realizată la nivelul pielii. Odată ce peretele uterului va fi secționat, lichidul amniotic va ieși în exterior, iar cadrele medicale vor folosi un tub de aspirare în vederea colectării acestui lichid. În acest moment, medicii vor putea observa copilului, precum și poziția acestuia, astfel că nu le va mai rămâne decât să treacă la următoarea etapă – cea a nașterii propriu-zise.

Cezariana – video – iată cum are loc nașterea!

Nașterea prin cezariană este puțin diferită de nașterea pe cale naturală. În cazul nașterii normale, mama trebuia să împingă bebelușul în exterior, contracțiile uterului fiind necesare pentru ca bebelușul să poată coborî spre canalul de naștere.

În cazul nașterii prin cezariană medicii vor observa un bebeluș așezat cu capul în jos, de obicei capul acestuia va fi observat puțin mai greu, fiind mai jos decât nivelul inciziei. Vorbim despre acest lucru în cazul unei poziții ideale de naștere. Dacă copilul este așezat cu fundul în jos și capul în sus, de această dată bebelușul va avea fundulețul coborât în jos, iar capul în sus.

Cu ajutorul acestui video care descrie modul în care se desfășoară nașterea prin cezariană, veți observa cum medicul se va folosi de mâini astfel încât bebelușul să poată fi extras din pântecul mamei, mai exact din zona pelvisului. La fel de posibil este ca acesta să folosească și forcepsul, mai ales dacă bebelușul este înfipt destul de puternic în regiunea pelvisului. În acest moment, mama va simți o oarecare presiune, generată de forța pe care trebuie să o exercite medicul pentru a scoate din pântecul mamei bebelușul destul de bine așezat. Copilului îi va fi extras lichidul amniotic din nas și gură, medicul asigurându-se că bebelușul este în afara oricărui pericol. După aceea, bebelușului îi va fi extras și restul corpului, nașterea prin cezariană fiind definitivată.

Ora nașterii este consemnată în momentul în care bebelușul este scos efectiv din pântec.

De obicei, nașterea prin cezariană se petrece rapid, de la incizia pielii și până la scoaterea efectivă a copilului din pântecul mamei sale nu vor trece mai mult de 5-8 minute.

Odată cu scoaterea bebelușului din pântec, medicul va tăia cordonul ombilical, iar bebelușul va fi dat în grija medicului neonatolog. Cu siguranță, tot acesta este momentul în care bebelușul este așezat la pieptul mamei, făcând cunoștință pentru prima dată cu acesta.

Naștere cezariană video – eliminarea placentei!

Iată că bebelușul este scos din pântecul mamei sale, însă nu putem spune că nașterea se termină. Ca atare, intervenția chirurgicală continuă cu eliminarea placentei.

Medicul obstretician, cel care realizează intervenția chirurgicală cunoaște că nu are niciun fel de timp la dispoziție pentru a face vreo pauză. De aceea, continuă operațiunea cu eliminarea placentei, în vreme ce bebelușul este dat în grija cadrelor medicale.

Medicul anestezist se asigură că anestezia își continuă în continuare efectul și în același timp administrează oxitocină, un tratament ce are drept efect stabilizarea sângerării.

Placenta se îndepărtează de cele mai multe ori manual, chirurgul fiind cel care va introduce mâna în cavitatea uterină, curățând cu grijă ceea ce a rămas și asigurându-se că nu rămân resturi care să producă ulterior hemoragii sau infecții, complicații grave ce pot apărea după naștere. După ce placenta este scoasă din uterul mamei, medicul o va examina atent și mai apoi o va așeza într-o pungă de plastic, pentru a fi arsă.

Cezariana – video – iată cum se realizează suturarea inciziilor!

Inciziile nu pot fi neglijate. Ele trebuiesc cusute cu mare atenție de către medic, de obicei în sens invers modului în care au fost realizate inițial. Ca atare, medicul va sutura inciziile în straturi, pentru început va trece la suturarea mușchilor uterini. Uterul va fi suturat cu ajutorul unei cusături intrademice, cu acel tip de ațe care pot fi resorbite de către organism. După ce este cusut, uterul va fi așezat la locul său, la fel și vezica urinară. Mușchii abdominali vor fi cusuți și ei după ce vor reveni la poziția lor inițială. Se va trece la suturarea inciziilor făcute în stratul de grăsime de sub piele, tot cu ajutorul unor fire care se resorb. La final, se coase pielea, însă de această dată totul se face cu fire vizibile, ce trebuiesc ulterior scoase. Este posibilă și o cusătură cu ațe intrademice. De regulă, medicii vor înnoda capetele cusăturii pielii, astfel încât să nu poată fi resorbite sub piele.

Este posibil ca odată suturate inciziile, medicii să introducă o drenă colectoare de sânge, de o dimensiune mică, astfel încât să fie siguri că tot sângele scurs nu va rămâne poziționat sub piele. De regulă, cantitatea de sânge care se va scurge este de circa 100 ml. Odată ce medicul obstretician va considera că plaga s-a închis va scoate drena de la nivelul inciziei. De regulă, acest lucru se petrece în prima zi după intervenția chirurgicală, atunci când starea mamei se stabilizează.

Coaserea rănilor este o procedură destul de atent realizată de către medici, astfel că ar trebui să te aștepți ca durata acestei operațiuni să dureze circa o oră. Deși bebelușul este scos rapid din pântecul mamei sale, de această dată, suturarea inciziilor are cea mai mare durată a întregii intervenții chirurgicale.

Iată ce se întâmplă după operație!

Operația cezariană implică numeroase riscuri, dar poate fi considerată și o intervenție salvatoare, atunci când mama suferă de miopie, probleme oculare grave, hipertensiune arterială, probleme cardiace, diabet sau boli cu transmitere sexuală. La fel, nașterea prin cezariană se efectuează ori de câte ori fătul este în stare de suferință, iar medicii constată acest lucru ori este risc de placenta previa ori alte malformații ce au nevoie de naștere imediată.

Cu toate că nașterea prin cezariană se efectuează imediat și este o procedură deloc dureroasă, nu același lucru se spune despre recuperarea de după operație, care este mai lungă și mai dureroasă, comparativ cu nașterea naturală.

Imediat după nașterea prin cezariană, mama va fi ținută în sala de terapie intensivă, astfel încât starea sa de sănătatea să se îmbunătățească. Sunt urmărite în continuare contracțiile și scurgerile de sânge, fiind extrem de bine ca uterul să elimine o cantitate cât mai mare de lohii, curățându-se perfect.

După 24 de ore de ședere în sala de terapie intensivă mama va fi transferată în salon sau rezervă, moment în care aceasta va fi sfătuită să se ridice și să facă cât mai multă mișcare. Senzația pe care o va avea nu este deloc bună, resimțind multă durere și stare de epuizare aproape totală. Unul, doi pași vor deveni un mare chin pentru proaspăta mămică, care va dori mereu să se așeze și să se odihnească.

De această dată va fi aptă să meargă la bebeluș pentru a-l alăpta, să îi observe fiecare mișcare sau grimasă și să se bucure alături de el. În același timp, vizitele de igienă postoperatorii sunt obligatorii și se realizează atent fie de către medic, fie de către asistentele medicale.

Pe măsură ce mama va începe să își revină, aceasta va fi externată, urmând în continuare sfaturile de îngrijire – fără băi fierbinți și mai ales fără să ude plaga, până la scoaterea pansamentului și firelor. Mamei îi va fi recomandată cât mai multă odihnă, toate acestea fiind benefice pentru recuperarea medicală.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*